Κόσμος|08.09.2022 21:05

Παραδόθηκε στους πολιτειακούς εισαγγελείς ο Στιβ Μπάνον

Newsroom

Σε πολιτειακούς εισαγγελείς παραδόθηκε την Τετάρτη ο Στιβ Μπάνον, σύμφωνα με το CNN. 

Ο άλλοτε κορυφάιος σύμβολος του Ντόναλντ Τραμπ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, συνωμοσία και απάτη. Ο Στιβ Μπάνον φέρεται να εξαπάτησε οπαδούς του πρώην προέδρου κατά την εκστρατεία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, που προορίζονταν για τη χρηματοδότησή της κατασκευής του τείχους πουπου ήθελε ο Ρεπουμπλικάνος να υψωσεί στα σύνορα με το Μεξικο.

Ο Μπάνον θα δηλώσει αθώος, ενώ ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δολοφονία χαρακτήρα. 

Την υπόθεση θα χειριστεί ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Μανχάταν, ο Άλβιν Μπραγκ, σύμφωνα με την Πόουστ. Μια εκπρόσωπος του γραφείου του απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Τον Ιούλιο, ο Στιβ Μπάνον κρίθηκε ένοχος για περιφρόνηση του Κογκρέσου, διότι αψήφησε ένταλμα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021 να προσέλθει να καταθέσει ενώπιόν της. Η επιτροπή χαρακτήρισε την ετυμηγορία "νίκη για το κράτος δικαίου".

Ο  Μπάνον διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, υπήρξε διαμορφωτής στρατηγικής του Λευκού Οίκου το 2017, κατόπιν όμως ήρθε σε ρήξη με τον μεγιστάνα. Έκτοτε, η σχέση τους έχει αποκατασταθεί. Ήταν επίσης ο ιθύνων νους ακροδεξιών μέσων ενημέρωσης, ιδίως του ιστότοπου Breitbart.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΣτιβ Μπάνον