Κόσμος|11.09.2022 23:15

Βρετανία: Ένας 8χρονος σαρώνει τα βραβεία φωτογραφίας

Newsroom

Η εκπληκτική φωτογραφία ενός ελαφιού στο χιονισμένο πάρκο του Ρίτσμοντ στο Λονδίνο, διακρίθηκε στον κορυφαίο διαγωνισμό «Wildlife Photographer of the Year». Αυτό που προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, είναι ο άνθρωπος πίσω από το μαγευτικό καρέ.

Ο Τζόσουα Κοξ, φωτογράφος της χρονιάς, είναι μόλις 8 χρονών ενώ, όταν τράβηξε την φωτογραφία, τον περασμένο Ιανουάριο, με τη φωτογραφική μηχανή που έλαβε δώρο για τα Χριστούγεννα, ήταν μόλις 6. «(Το ελάφι) φαινόταν σχεδόν σαν να έκανε ντους», δήλωσε ο ίδιος ο λιλιπούτειος φωτογράφος. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, είχε μόλις αρχίσει να χιονίζει όταν με τον πατέρα του, Τζούλιαν, ο οποίος επίσης είναι φωτογράφος άγριας ζωής, έφτασαν στο πάρκο. «Πέσαμε πάνω στη χιονοθύελλα και είδα μερικά ελάφια να πηγαίνουν προς το δάσος και τα ακολουθήσαμε. Φτάσαμε αρκετά κοντά τους, ωστόσο διατηρήσαμε μία απόσταση. Ευτυχώς, δεν τα ενοχλήσαμε πολύ», δήλωσε ο ίδιος ο Τζόσουα.

Από τριών ετών ενδιαφέρεται για την άγρια φύση

Ο πατέρας του πρόσθεσε: «Από πολύ μικρή ηλικία ο Τζόσουα ενδιαφέρεται για την άγρια φύση, από τριών ετών σχεδόν. Το ζητούμενο στην πραγματικότητα είναι να πηγαίνουμε μαζί στην άγρια φύση και να μοιραζόμαστε τις ομορφιές της στη Βρετανία. Αν αυτό τον εμπνέει να τραβήξει φωτογραφίες, ακόμα καλύτερα. Ο Τζόσουα φωτογραφίζει μόνο όταν το θέλει, όταν εμπνέεται από κάτι και, συνήθως, βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από τον πατέρα του», σημείωσε και υπογράμμισε: «είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για τον Τζος».

Ο ταλαντούχος 8χρονος εκκολαπτόμενος φωτογράφος, μοιράστηκε και τα tips του για την τέλεια λήψη στην άγρια φύση. «Αν εντοπίσετε κάποιο ζώο, απλά περιμένετε να κοιτάξει τον φακό, βεβαιωθείτε ότι εστιάζει και, στη συνέχεια, πατήστε το κλείστρο», είπε στο BBC. 

Η λήψη του ελαφιού μες στο χιόνι βραβεύτηκε στην κατηγορία 10 ετών και κάτω του διαγωνισμού, ο οποίος διανύει την 58η χρονιά του και είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Βρετανίαειδήσεις τώραφωτογραφίααγόρι