Κόσμος|09.09.2022 14:53

Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters: Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον

Μαρία Ζαχαράκη

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να συναντηθούν στα τέλη αυτού του μήνα στην Ουάσιγκτον.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, τα αμερικανικά όπλα, οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης. Σημειώθηκε ότι στην ατζέντα θα έρθουν και οι σχέσεις Άγκυρας – Αθήνας.

«Μπορεί να γίνουν σημαντικά βήματα»

«Στην τελευταία συνάντηση με τον Μπάιντεν, η αμερικανική κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα, όπως τα F-16. [Και σε αυτήν τη συνάντηση] νομίζω ότι παρόμοια πράγματα θα συμβούν», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters. Ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Ιούνιο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στο τέλος της συνόδου, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Μια νέα σελίδα μπορεί να ανοίξει για την Συρία»

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Reuters, ο αξιωματούχος είπε, «Μια νέα σελίδα μπορεί να ανοίξει στη Συρία τώρα και οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα σε αυτό το πλαίσιο. Ομοίως, η απειλή του YPG πρέπει να εξεταστεί. Ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣυρίαΟυκρανίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤζο Μπάιντενελληνοτουρκικές σχέσεις