Κόσμος|15.09.2022 10:38

Αστυνομική βία στο Βερολίνο: Συνέλαβαν άνδρα μπροστά στα παιδιά του και έκαναν ρατσιστικά σχόλια

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία έχει προκαλέσει βίντεο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να κάνει άσχημα ρατσιστικά σχόλια και να ασκεί βία την ώρα που συλλαμβάνει πατέρα μπροστά στα παιδιά του,  τα οποία κλαίνε σε κατάσταση σοκ.

Στο βίντεο, το οποίο ανάρτησε στα social media ένας δικηγόρος, φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν ρίξει άνδρα μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα στο σπίτι του ενώ τα παιδιά του είναι ακριβώς δίπλα τρομοκρατημένα και η σύζυγός του ζητά να μην τον χτυπήσουν. Οι αστυνομικοί είναι βίαιοι ενώ παράλληλα κάνουν ρατσιστικά σχόλια.

Ρατσιστικά σχόλια

Ο ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Αυτή είναι η πατρίδα μου και εσύ είσαι φιλοξενούμενη εδώ». Λίγο αργότερα στο βίντεο, ο αστυνομικός λέει στην οικογένεια των μεταναστών: «Είστε στη χώρα μου. Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ορίζουν οι νόμοι».

Συνεχίζοντας τις απειλές, ο αστυνομικός λέει στη γυναίκα: «βγάλε τον σκασμό. Μη με αγγίξεις ξανά αλλιώς θα σε πάω στη φυλακή».

Ο βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Φεράτ Κοτσάκ μοιράστηκε το βίντεο στο Twitter και σχολίασε: «Ρατσισμός στην αστυνομία του Βερολίνου».

Έρευνα από την Αστυνομία

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης του άνδρα που κατηγορείται για απάτη με επιδόματα που εισέπραξε.

Κατά την ίδια ανακοίνωση ο άνδρας αντιστάθηκε και γι’ αυτό οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος ενώ η σύζυγός του προσπάθησε να τον απελευθερώσει και εμποδίστηκε.

Μετά το περιστατικό, το ζευγάρι κατέθεσε καταγγελία σε βάρος των αστυνομικών για υπερβολική βία και ξενοφοβικές προσβολές. Έδωσε επίσης το βίντεο στις αρχές ως απόδειξη. Την καταγγελία ανέλαβε ένα διαφορετικό αστυνομικό τμήμα, που δεν σχετίζεται με τους αστυνομικούς στο βίντεο. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βερολίνοειδήσεις τώραΓερμανίααστυνομική βία