Κόσμος|20.09.2022 12:13

Ταγματάρχης Τζόνι Τόμσον: Ο άνθρωπος «σκιά» του βασιλιά Καρόλου έγινε viral στο TikTok

Newsroom

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης ασχολούνταν με τις εξελίξεις γύρω από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ορισμένοι εκ των χρηστών του TikTok εστίασαν την προσοχή τους στον νέο ιπποκόμο του βασιλιά Καρόλου του τρίτου, τον ταγματάρχη Τζόνι Τόμσον.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τον ίδιο αν και ο ταγματάρχης έχει στην πραγματικότητα μια μακρά και στενή ιστορία με τη βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων υψηλής εκτίμησης τόσο για την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ όσο και για τον βασιλιά Κάρολο Γ‘.

Ο ταγματάρχης Τζόνι Τόμσον, που ονομάστηκε «Major Eye Candy» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν πρώην ανώτερος σωματοφύλακας της βασίλισσας Ελισάβετ και τώρα υπηρετεί ως ιπποκόμος του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Πάντως, αυτό που έκανε εντύπωση στους χρήστες του TikTok δεν ήταν άλλο από την εντυπωσιακή εμφάνισή του, η οποία ήταν και η αφορμή για ένα βίντεό του να γίνει viral και να προβληθεί περισσότερες από 7,6 εκατομμύρια φορές μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τη New York Post.

Ειδικότερα, ο Τόμσον έγινε αντικείμενο συζήτησης στο TikTok αφότου εθεάθη να περπατά πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στη βασιλική πομπή την περασμένη Τετάρτη, όταν μεταφέρθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Ουέστμινστερ Χολ για την τετραήμερη ανάπαυση ενόψει της κηδείας της τη Δευτέρα. «Συνελήφθη», επίσης, να συνοδεύει την πρωθυπουργό Λιζ Τρας για να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο ταγματάρχης Τόμσον υπηρετεί σήμερα στο 5ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας και ο ρόλος του ως ιπποκόμος -ο οποίος είναι αξιωματικός του βρετανικού βασιλικού οίκου που παρακολουθεί ή βοηθά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας- τον υποχρεώνει να παρευρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η θέση του απαιτεί στενή επαφή με τον μονάρχη, ενώ πριν από αυτόν τον ρόλο, ο ταγματάρχης Τόμσον υπηρέτησε ως ένας από τους ανώτερους σωματοφύλακες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ο ταγματάρχης έχει εντοπιστεί σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις με τη βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της συνοδείας της αείμνηστης βασίλισσας κατά την επίσκεψή της στο κάστρο Balmoral.

Ο Τόμσον πιθανότατα εργάζεται με τον Κάρολο από το 2020 και είναι υπεύθυνος για τον «σχεδιασμό και την εκτέλεση» των καθημερινών προγραμμάτων του βασιλιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλισσα ΕλισάβετTikTokειδήσεις τώραΒασιλιάς Κάρολος