Κόσμος|21.09.2022 18:15

Φράχτες και οδοφράγματα στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στον Έβρο - Το βίντεο που δημοσιεύει τουρκικό Μέσο

Μαρία Ζαχαράκη

«Συρματοπλέγματα και οδοφράγματα έχουν αναπτυχθεί στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Έβρο, στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», αναφέρει πως παρατηρήθηκαν ρεπορτάζ του Oda TV.

Αναγνώστης του αντιπολιτευόμενου τουρκικού μέσου, κατέγραψε αυτές τις εικόνες με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

Υπογραμμίζεται πως η πολιτική κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχει προκαλέσει κινητοποίηση στα σύνορα.

Στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Έβρο, παρατηρήθηκε ότι οι Έλληνες στρατιώτες είχαν αναπτύξει συρμάτινους φράχτες, ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναπτύξει οδοφράγματα που χρησιμοποιούνταν για να κλείσουν τους δρόμους.

Αναγνώστης του Odatv, ο οποίος ταξιδεύει συχνά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, περιέγραψε τις στιγμές που κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, ενώ επέστρεφε από την Ελλάδα στα Ίψαλα της Τουρκίας, ως εξής:

«Βλέπετε ότι οι συρμάτινοι φράχτες είναι σε ετοιμότητα στη γέφυρα. Κανονικά δεν υπήρχαν συρμάτινοι φράχτες και εμπόδια. Χρησιμοποιούνται για να κλείνουν τη γέφυρα έναντι οποιασδήποτε δυσμενούς κατάστασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από γύρω, η γέφυρα περιβάλλεται από παλιά με εκρηκτικά, ώστε να μπορεί να πυροδοτηθεί σε περίπτωση οποιασδήποτε αρνητικής κατάστασης. Ο ποταμός Έβρος χωρίζει τα σύνορα της μητέρας πατρίδας μας από την Ελλάδα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΈβροςΤουρκίαειδήσεις τώρασύνορα