Κόσμος|27.09.2022 11:22

Νέα Υόρκη: Σοκαριστική επίθεση σε γυναίκα μέσα στο μετρό - Ο δράστης είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τη γιαγιά του

Newsroom

Ένας άνδρας καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να χτυπάει μια γυναίκα μέσα σε σταθμό του μετρό στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, την περασμένη εβδομάδα. Ο δράστης είχε συλληφθεί ως έφηβος πριν από δεκαετίες για τη δολοφονία της γιαγιάς του.

Ο ύποπτος είναι 41 ετών, ονομάζεται Waheed Foster και έχει «βαρύ» ποινικό ιστορικό -συμπεριλαμβανομένης και μιας σύλληψης για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της γιαγιάς του το 1995, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Το ηλικιωμένο θύμα είχε 20 σπασμένα πλευρά, μια μαχαιριά στο πόδι και ένα τρυπημένο συκώτι, είχε γνωστοποιήσει τότε η αστυνομία. Η βίαιη επίθεση είχε προκληθεί από έναν καυγά για χρήματα.

Αργότερα καταδικάστηκε για τον θάνατό της, αλλά δεν είναι σαφές πόσο καιρό εξέτισε.

Η επίθεση στο μετρό

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φόστερ φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκα αφού τον αγνόησε σε ένα τρένο, δήλωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη New York Post.

Η επίθεση συνέβη λίγο μετά τις 5 π.μ. στις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς το 33χρονο θύμα προσπάθησε να βγει από το τρένο. Ο Foster φέρεται να καταδίωξε τη γυναίκα και της επιτέθηκε κοντά στην είσοδο του μετρό, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

«Μιλούσε για τον διάβολο» λέει το θύμα

Το θύμα δήλωσε στο ABC 7 ότι δεν έχει κοιμηθεί εδώ και μια εβδομάδα, καθώς υποφέρει από τον πόνο.

«Ξέρετε πόσο φοβισμένη είμαι τώρα; Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που φοβόταν», δήλωσε η Elizabeth Gomes στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Μιλούσε για τον διάβολο. Μιλούσε για ένα σωρό ανοησίες», φέρεται να είπε αναφορικά με τον δράστη.

Τέλος, ο Φόστερ είχε επίσης συλληφθεί το 2010 για το μαχαίρωμα μιας 50χρονης γυναίκας στο μάγουλο και στον ώμο, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γυναίκαμετρόεπίθεσησύλληψηΝέα Υόρκηειδήσεις τώρα