Κόσμος|19.02.2019 16:57

Καρδιογράφος σε λεκάνες τουαλέτας: Το μέλλον της πρόληψης στις καρδιοπάθειες

Newsroom

Αν, στο ενδεχόμενο και μόνο να εμφανίσετε καρδιοπάθεια, τα «κάνετε πάνω σας» από τον φόβο σας, τότε αυτό το νέο μηχάνημα σάς αφορά. 

Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ δημιούργησαν ένα κάθισμα τουαλέτας το οποίο καταγράφει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος, ενώ εσείς κάθεστε σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ο ενσωματωμένος στο κάθισμα καρδιογράφος καταγράφει την πίεση του αίματος, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας και τον όγκο των χτύπων της καρδιάς σας. 

Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν την εν λόγω τεχνολογία, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς και τους γιατρούς τους να προλάβουν καρδιοπάθειες καθώς και τα περαιτέρω κόστη νοσηλείας. Παράλληλα, το κάθισμα αυτό θα διευκόλυνε καρδιοπαθείς στην παρακολούθηση της υγείας τους, χωρίς τα έως σήμερα γνωστά και άβολα μηχανήματα. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εφαρμογή χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο ωστόσο ελπίζουν ότι μια μέρα θα μπορούσε να θεωρείται αξιόπιστο μέτρο πρόληψης καρδιοπαθειών, πριν από τις μέχρι τώρα θεραπευτικές μεθόδους. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

καρδιολόγοςκαρδιάτουαλέτα