Κόσμος|29.09.2022 21:25

Τα έκανε μούσκεμα η Λιζ Τρας: Το χάος του μίνι προϋπολογισμού έφερε προβάδισμα 33 μονάδων στους Εργατικούς!

Newsroom

Τίποτε δεν πάει καλά για τη Λιζ Τρας, τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας της στη Μεγάλη Βρετανία. Τα οικονομικά μέτρα και οι τεράστιες φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στον μίνι προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης καταβύθισαν τη λίρα στο χειρότερο σημείων όλων των εποχών, έναντι του δολαρίου.

Αυτό προκαλεί πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τις πρώτες συζητήσεις για αντικατάστασή της νέας πρωθυπουργού σε χρόνο ρεκόρ. Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί παγιώνουν ένα χαοτικό προβάδισμα.

33 μονάδες μπροστά οι Εργατικοί

Κατάρρευση για τους Συντηρητικούς της Λιζ Τρας μετά τη βουτιά της λίρας και την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας με τους Εργατικούς να έχουν αποκτήσει προβάδισμα 33 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov για τους Times το ποσοστό των Τόρις έχει βουτήξει επτά ποσοστιαίες μονάδες κατά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες και βρίσκεται στο 21%. Κατά την ίδια περίοδο το ποσοστό των Εργατικών εκτοξεύτηκε 9 ποσοστιαίες μονάδες στο 54%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕργατικοίΛιζ ΤραςΤόριςδημοσκόπησηΒρετανία