Κόσμος|29.09.2022 23:20

Περιφερόταν αποπροσανατολισμένος και αμήχανος: Φουντώνει η ανησυχία για την υγεία του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ

Newsroom

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για την κατάσταση της υγείας του προέδρου, Τζο Μπάιντεν καθώς, μετά το περιστατικό την Τετάρτη (28/09) κατά το οποίο αναζητούσε στο ακροατήριο μία βουλευτή που σκοτώθηκε τον περασμένο Αύγουστο σε τροχαίο, οι κάμερες, σήμερα, τον «συνέλαβαν» ξανά σε μία στιγμή που θα χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον αμήχανη.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε την έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, FEMA, με αφορμή το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν από τη Φλόριντα. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ωστόσο, ο φακός κατέγραψε μία άβολη στιγμή, κατά την οποία ο Μπάιντεν περιφερόταν αποπροσανατολισμένος,  όσο η υπεύθυνη επικοινωνίας του, τον κυνηγούσε, ψελλίζοντάς του, «κύριε Πρόεδρε...». Ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε να προχωρά σαστισμένος, χαιρετώντας, ταυτόχρονα, μηχανικά τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, που βρίσκονταν μπροστά του.

«Ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντα»

Και οι δηλώσεις, όμως, του Μπάιντεν, σχετικά με τον κυκλώνα που πλήττει τη Φλόριντα, ήταν αμήχανες, με τον πρόεδρο να αναφέρει ότι πρόκειται για τον «φονικότερο» που έχει πλήξει ποτέ την πολιτεία. «Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντα», ανέφερε ο Μπάιντεν. «Οι αριθμοί δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι, όμως λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες μπορεί να είναι μεγάλες», είπε και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Φλόριντα, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», προκειμένου να ευχαριστήσει όσους ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης. Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να επισκεφθεί και το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο επλήγη από τον κυκλώνα Φιόνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε ότι είναι η «πρόθεσή του».

Τέλος, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, και στις συνομιλίες που είχε με τον Ρον ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα και έναν από τους σκληρότερους επικριτές του. «Το θέμα είναι να σώσουμε ζωές και κατοικίες, αυτό είναι το θέμα. (...) Του μίλησα τέσσερις-πέντε φορές και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διαφωνίες μας σε άλλα ζητήματα», υπογράμμισε και υποσχέθηκε τη διάθεση όλων των αναγκαίων ομοσπονδιακών πόρων για τη Φλόριντα. «Θα την ανοικοδομήσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑΤζο ΜπάιντενΦλόριντα