Κόσμος|30.09.2022 09:22

ΗΠΑ: Αστυνομικοί γάζωσαν καταζητούμενο που σημάδεψε με όπλο αστυνομικό σκύλο (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Newsroom

Αστυνομικοί στην Αριζόνα των ΗΠΑ «γάζωσαν» καταζητούμενο, όταν σημάδεψε με το όπλο του αστυνομικό σκύλο.

Όλα συνέβησαν το πρωί της 25ης Αυγούστου όταν αστυνομικοί στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν στήσει ενέδρα για να συλλάβουν τον 49χρονο Φραντσίσκο Χαβιε Γκαλάρτζα ο οποίος καταζητούταν για εισβολή σε σπίτι και ληστεία σε τράπεζα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο Γκαλάρτζα είχε παρκάρει την μπλε BMW του έξω από ένα μίνι μάρκετ και περίμεναν να τον συλλάβουν, κρυμμένοι μέσα σε ένα μίνι βαν. 

 

Όταν ο 49χρονος βγήκε τελικά από το μίνι μάρκετ, τρέχοντας προς το μέρος του τον κάλεσαν  να παραδοθεί.

Ο Γκαλάρτζα, όμως, δεν υπάκουσε και άρχισε να τρέχει για να διαφύγει, τότε από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο Μπάρι Πέτερσον  έδωσε εντολή στον αστυνομικό σκύλο Κ-9 με το όνομα Κίρο να τον καταδιώξει και να τον ακινητοποιήσει. Πράγματι, ο σκύλος κατάφερε μέσε σε λίγα λεπτά να τον ακινητοποιήσει, αρπάζοντας τον από το πόδι και ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Ενώ βρισκόταν στο έδαφος ο Γκαλάρτζα έβγαλε το όπλο του  και σημάδευσε στο κεφάλι τον αστυνομικό σκύλο. Πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και τον γάζωσαν.

Αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες ερευνούν, πλέον, την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν, με δεδομένο πως ο δράστης είχε ακινητοποιηθεί μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα για τον αφοπλισμό του και αν η χρήση θανατηφόρας βίας από την πλευρά των αστυνομικών ήταν δικαιολογημένη στο συγκεκριμένο περιστατικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομικοίόπλοκαταζητούμενοςΗΠΑειδήσεις τώρασκύλος