Κόσμος|30.09.2022 08:34

Αφγανιστάν: Έκρηξη με θύματα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καμπούλ - Αναφορές για βομβιστή αυτοκτονίας

Newsroom

Έκρηξη σημειώθηκε σε εκπαιδευτικό ινστιτούτο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, από την οποία υπάρχει ανεπιβεβαίωτος αριθμός θυμάτων, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία την Παρασκευή. Ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που πιθανότατα είναι τρομοκρατική.

Πολλοί από τους κατοίκους που ζουν στη δυτική περιοχή της Καμπούλ όπου σημειώθηκε η έκρηξη ανήκουν στη Χαζάρα, μια εθνική μειονότητα που έχει γίνει στόχος παλαιότερων επιθέσεων που εξαπέλυσε μεταξύ άλλων η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Μια έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα ινστιτούτο, η έκρηξη (προκάλεσε) θύματα», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, χωρίς να διευκρινίσει αριθμό. Αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν φθάσει στην περιοχή για να ερευνήσουν, πρόσθεσε.

Μάρτυρας που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ένας καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο.

Από τότε που ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν έχουν τονίσει ότι διασφαλίζουν το έθνος μετά από δεκαετίες πολέμου, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί μια σειρά από εκρήξεις σε τζαμιά και περιοχές αμάχων.

ΑφγανιστάνθάνατοινεκροίθύματαΚαμπούλειδήσεις τώρα