Κόσμος|03.10.2022 18:41

Κωλοτούμπα για τη Λιζ Τρας: Πήρε πίσω την κατάργηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή

Newsroom

Αλλαγή πλεύσης από τη Λιζ Τρας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της για κατάργηση της ανώτατης κλίμακας φορολόγησης εισοδημάτων.

Η Λιζ Τρας, που μετρά λιγότερες από τριάντα ημέρες στον πρωθυπουργικό θώκο, υπό το βάρος των πιέσεων αναγκάστηκε να υποχωρήσει για την κατάργηση του 45% φόρου σε υψηλά εισοδήματα, με τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουόρτενγκ να αναλάμβάνει την ευθύνη.

«Ανακοινώνω ότι δεν θα προσχωρήσουμε στην κατάργηση του 45% φόρου. Καταλάβαμε σας ακούσαμε. Αυτό θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε στο αναπτυξιακό μας πακέτο» ανέφερε ανάρτηση του στο twitter o υπουργός Οικονομικών και προέθεσε ότι το μέτρο έχει  μετατραπεί «περισπασμό» για την κυβέρνηση. O  Κουόρτενγκ σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δεν αναγνώρισε ότι το μέτρο ήταν εσφαλμένο. 

Από την πλευρά της η Τρας, που ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 6 Σεπτεμβρίου αφού επικράτησε στη μάχη για την ηγεσία σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε χθες ότι θα έπρεπε να είχε καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να «προετοιμάσει το έδαφος» για την πολιτική αυτή.

Οι Εργατικοί, εν τω μεταξύ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε την οικονομική της αξιοπιστία και έπληξε την εμπιστοσύνη στη βρετανική οικονομία. «Αυτό δεν έχει τελειώσει –δεν είναι απλά ένας περισπασμός», ανέφερε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος των Εργατικών για οικονομικά θέματα Ρέιτσελ Ριβς, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να αντιστραφεί το σύνολο της οικονομικής στρατηγικής κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φοροαπαλλαγήειδήσεις τώραΒρετανίαΛιζ Τρας