Κόσμος|03.10.2022 16:11

Κομφούζιο με τις περιοχές που προσαρτά η Ρωσία στην Ουκρανία: Αβεβαιότητα στο Κρεμλίνο για τα ακριβή σύνορα

Newsroom

Διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των ακριβή συνόρων στις δύο από τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που ανακοίνωσε πως προσάρτησε η Ρωσία θα πρέπει να κάνει το Κρεμλίνο, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς τρεις ημέρες αφότου ο Πρόεδρός Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε «συνθήκες προσχώρησης» η προσάρτιση των περιοχών φαίνεται ότι βρίσκεται στον αέρα και επικρατεί ένα κομφούζιο για τα ακριβή σύνορα. 

Πεσκόφ: «Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που μένουν σε αυτές τις περιοχές»

Ο Πεσκόφ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων αρχικά παραδέχτηκε ότι τα σύνορα των κατεχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως σημειώνοντας πως: «Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές». Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν μπορούσε να διευκρινίσει ποια μορφή θα έχουν οι διαβουλεύσεις.

Αν και η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα -χωρίς βέβαια αυτές οι ανακοινώσεις να φγνονται αποδεκτές από την παγκόσμια κοινότητα-, καμία από αυτές δεν βρίσκεται πλήρως υπό ρωσική κατοχή, ενώ ο ουκρανικός στρατός πετυχαίνει και σημαντικές νίκες σε κάποιες από αυτές ενώ προελαύνει στον νότο.

Επομένως, επικρατεί μία σύγχυση καθώς η Ρωσία φαίνεται να μην μπορεί να επιβεβαιώσει εάν διεκδικεί όλες τις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία ή μόνο εκείνες τις εκτάσεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις της, σύμφωνα με σχόλιο του Guardian.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΝτμίτρι ΠεσκόφΟυκρανίαειδήσεις τώρασύνορα