Κόσμος|20.02.2019 11:04

Γουατεμάλα: Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανούς δύο νεαρούς

Newsroom

Τον γύρο του κόσμου κάνει μια είδηση που έρχεται από τη Γουατεμάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλήθος κόσμου λίντσαρε και έκαψε ζωντανούς δύο νεαρούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν έναν οδηγό ταξί γιατί δεν υπέκυψε στον εκβιασμό τους. 

Το οργισμένο πλήθος πήρε το νόμο στα χέρια του στη Γουατεμάλα, όταν το βράδυ της Δευτέρας (19/2) λίντσαρε και έκαψε ζωντανούς δύο νεαρούς. Τα δύο θύματα (18 και 19 ετών αντίστοιχα) σύμφωνα με το televisa.com, μαζί με ένα ακόμη άτομο, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν οδηγό ταξί γιατί αρνήθηκε να τους δώσει 15 δολάρια. 

Όλα συνέβησαν στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, στο Πουέρτο Μπάριος, στην ακτές της Γουατεμάλας στην Καραϊβική, περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Ανάμεσα στον όχλο που αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του ήταν και πολλοί οδηγοί ταξί, οι οποίοι εξοργίστηκαν με τη δολοφονία του συναδέλφου τους. 

Οι δύο νεαροί είχαν αρχικά συλληφθεί από πολίτες, οι οποίοι τους οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τον Πάμπλο Καστίγιο, εκπρόσωπο της αστυνομίας. Όμως, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους σε άλλο κέντρο κράτησης, περίπου 1.000 κάτοικοι επενέβησαν και τους άρπαξαν. Τους λίντσαραν και τους έκαψαν ζωντανούς.

Μπροστά στην άγρια επίθεση ήταν και 50 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν. Κάποιοι από το οργισμένο πλήθος κατέγραψαν με τα κινητά τους τη στιγμή που οι ύποπτοι καίγονταν ζωντανοί! Κάποιοι πανηγύριζαν και απειλούσαν ότι θα ξαναπάρουν τον νόμο στα χέρια τους σε περίπτωση νέων εγκλημάτων!

Στο σημείο βρίσκονταν και ο πατέρας του ενός από τους δυο νεαρούς. Κρατούσε μια μασέτα στα χέρια του και προσπαθούσε να εμποδίσει το πλήθος από το να κάψει ζωντανό τον γιο του. Αλλά ήταν τέτοια η οργή του όχλου, που αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή για να γλιτώσει και ο ίδιος τη ζωή του!

λιντσάρισμανεκροίΓουατεμάλαοδηγός ταξί