Κόσμος|06.10.2022 11:31

Από κυνηγός... θήραμα: Φάλαινες δολοφόνοι κατασπαράζουν λευκό καρχαρία

Newsroom

Να επιβεβαιώσουν πως οι φάλαινες όρκες κυνηγούν μεγάλους λευκούς καρχαρίες κατόρθωσαν επιστήμονες δημοσιεύοντας τα σχετικά ευρήματα.

Το θαλάσσιο θηλαστικό καταγράφηκε σε βίντεο να σκοτώνει έναν από τους μεγαλύτερους και επιβλητικότερους κυνηγούς του πλανήτη.

Βίντεο: Φάλαινες δολοφόνοι τρώνε λευκούς καρχαρίες στο Mossel Bay

Τα πλάνα που καταγράφηκαν από drone δείχνουν ένα κοπάδι φαλαινών δολοφόνων να κυνηγάει καρχαρίες στη διάρκεια μιας πολύωρης καταδίωξης στα ανοικτά του Mossel Bay της Νότιας Αφρικής.

Η Alison Towner, επιστήμονας ειδική στους καρχαρίες στην Ακαδημία Marine Dynamics στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει παρατηρηθεί λεπτομερώς ποτέ στο παρελθόν, και σίγουρα ποτέ από αέρος».

Απόσπασμα από το υλικό, που τραβήχτηκε τον περασμένο Μάιο, δείχνει πέντε όρκες να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τρεις ακόμη καρχαρίες κατασπαράχθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Ο Simon Elwen, ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Οι μέθοδοι ομαδικού κυνηγιού τους τις καθιστούν απίστευτα αποτελεσματικούς θηρευτές».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φάλαινεςλευκός καρχαρίαςειδήσεις τώρα