Κόσμος|09.10.2022 20:14

Τουρκία: «Οι φοιτητές δεν έχουν πού να μείνουν, αλλά ο Ερντογάν νοικιάζει πολυτελή αυτοκίνητα», λέει η αντιπολίτευση

Μαρία Ζαχαράκη

Την ώρα που ο Ερντογάν διακήρυσσε το Σάββατο, «όσο είμαι σε αυτή τη θέση τα επιτόκια θα μειώνονται κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα» κι ο πληθωρισμός κατέγραφε 186% (σύμφωνα με ανεξάρτητους οργανισμούς), η αντιπολίτευση του φώναζε «Ντροπή σου!» για τις σπατάλες που κάνει ο ίδιος και το παλάτι.

Ο βουλευτής του CHP, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, είπε: «9 στους 10 φοιτητές είναι στο δρόμο αυτή τη στιγμή και υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές, αλλά ακόμα νοικιάζουμε ένα πολυτελές αυτοκίνητο στον κύριο. Ναι, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να χορτάσουμε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να χορτάσουμε ένα άτομο».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Ερντογάν έχει 13 αεροπλάνα, ο Μπασαρίρ είπε:

«Δεν νοικιάζει μόνο αυτοκίνητα, προσλαμβάνει και 25 οδηγούς. Πιο πρόσφατα, μιλήσαμε για τον προϋπολογισμό του παλατιού στις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μιλήσαμε για δισεκατομμύρια χρήματα. Ο κύριος και το επιτελείο του έχουν ήδη χιλιάδες οχήματα. Διαθέτει 13 αεροπλάνα, δύο παλάτια, ένα πλωτό παλάτι.

Πέντε από αυτά τα 24 οχήματα προς ενοικίαση είναι πολυτελείας. Με άλλα λόγια, το κατά προσέγγιση κόστος ενοικίασης και οδηγού για το κράτος είναι εκατομμύρια λίρες. Υπάρχει κάποια ανάγκη για αυτό; Πού είναι η οικονομία; Οι θείοι και οι θείες, που παίρνουν μισθό 3 χιλιάδες 500 TL στη χώρα, θα κάνουν αυτή την οικονομία, σωστά; Ή εκατομμύρια οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα το κάνουν, σωστά; Ο κατώτατος μισθός θα το κάνει, σωστά; Ντροπή σου!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώρα