Κόσμος|10.10.2022 23:16

Ακρίβεια και στην Κύπρο: Φοιτητές αναγκάζονται να μένουν στα Κατεχόμενα λόγω υψηλών ενοικίων

Newsroom

Η ακρίβεια είναι στα ύψη και στην Κύπρο κάτι που σπρώχνει φυσικά και τα ενοίκια σε δυσθεώρητα ύψη. Η εστίαση είναι ένα βασικό ζήτμα που προκαλεί πονοκέφαλο στους φοιτητές με αποτέλεσμα να τους οδηγεί να ψάχνουν σε περιοχές με χαμηλά ενοίκια... ακόμα και στα τα Κατεχόμενα.

«Το κράτος τους ανάγκασε να πάνε στα Κατεχόμενα»

Ο βουλευτής Λευκωσίας της Δημοκρατικής Παράταξης, Αλέκος Τρυφωνίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN αποκάλυψε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι φοιτούν στην Κύπρο καθώς για παράδειγμα πως στη Λευκωσία μια γκαρσονιέρα κοστίζει από 500 έως 600 ευρώ ενώ η τιμή για ένα δυάρι φτάνει και τα 800 ευρώ.

«Λόγω της έλλειψης της διαθεσιμότητας φοιτητικών εστιών και του πολέμου στην Ουκρανία που πολλοί ήρθαν στην Κύπρο και νοίκιασαν σπίτια, οδήγησαν τους φοιτητές στη θλιβερή αλλά αναγκαστική πράξη να νοικιάζουν στην πράσινη γραμμή.

«Συναντήθηκαν με 5-6 φοιτητές, σε μια περιοχή πολύ κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δωμετίου και οι φοιτητές με πολύ πόνο μου ανέφεραν πως οι τιμές εκεί είναι γύρω στα 170 ευρώ η γκαρσονιέρα και 220 ευρώ ένα δυάρι». Επιπλέον, στα Κατεχόμενα η τιμή της βενζίνης είναι 40% πιο κάτω και το κόστος ζωής πολύ χαμηλότερο». Είναι θλιβερή η πράξη τους αλλά δεν τους αναγκάζει το κράτος

Κίνδυνος να επεκταθεί το φαινόμενο

Όπως ανέφερε ο Αλέκος Τρυφωνίδης ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να επεκταθεί το φαινόμενο καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής που έχει φτάσει στα ύψη στην Κύπρο. Όπως είπε ακούει πως πολλά νεαρά ζευγάρια σκέφτονται να κάνουν το ίδιο, το ίδιο και συνταξιούχοι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ακρίβειαφοιτητέςειδήσεις τώραΚατεχόμεναΚύπρος