Σε αυτό το χωριό όποιος πέφτει για ύπνο ξυπνά έξι μέρες μετά (vid)
NewsroomΥπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται πολύ, υπάρχουν κι εκείνοι που πέφτουν για ύπνο και ξυπνούν έξι μέρες μετά. Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, συμβαίνει σε ένα χωριό του Καζακστάν και έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κατοίκους.
Ο λόγος για το «Καλάσι», του οποίου οι κάτοικοι που είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες υποφέρουν από τη σπάνια αυτή διαταραχή εδώ και δύο χρόνια. Οι επιστήμονες μάλιστα, όχι μόνο δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι ντόπιοι κοιμούνται για ημέρες ολόκληρες, αλλά είναι και προβληματισμένοι, καθώς η διαταραχή αυτή θα μπορούσε να «προσβάλει» και όποιον άλλο επισκεφτεί το χωριό.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν στις 28 του μήνα νοσηλεύτηκαν έξι άνθρωποι για υπερβολική υπνηλία, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου εισήλθαν στο νοσοκομείο ακόμη εννέα ασθενείς, εκ των οποίων οι 8 (!) ήταν παιδιά. Συνολικά, τα τελευταία δύο χρόνια, οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με την εν λόγω διαταραχή έχουν φτάσει τους 64.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- «Η Κίνα κρατάει τα χαρτιά»: Τι σημαίνει η επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο αμέσως μετά τον Τραμπ
- Άγριος καβγάς Κομνηνάκα και Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: «Ξεφτιλισμένη» - «Οι φασίστες μιλάνε έτσι»
- Παραλίμνι: Τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων βρήκαν τόπο ανάπαυσης και στην Κύπρο
- Απίστευτη υπόθεση στην Αγγλία: Η Σαουθάμπτον αποβλήθηκε απ' τον τελικό της Championship λόγω κατασκοπείας!