Κόσμος|20.02.2019 20:41

Εξωγήινοι έκλεψαν την εξαφανισμένη μούμια του «Καταραμένου Φαραώ»

Newsroom

Οι υποστηρικτές της εξωγήινης ζωής ίσως βρήκαν τη δικαίωσή τους σε αυτή την είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η εξαφανισμένη μούμια του «καταραμένου» Φαραώ Ακενατόν ουσιαστικά απήχθη από εξωγήινους. Ο λόγος; Για να μην ανακαλύψουν οι άνθρωποι τις... εξωγήινες πτυχές της ζωής του ίδιου. 

Ο Τζόρτζιο Τσούκαλος, τηλεπερσόνα της Ελβετίας που ασχολείται με τη μεταθανάτια ζωή και ο οποίος πιστεύει ότι εξωγήινοι αστροναύτες είχαν επαφή με ανθρώπους στην αρχαιότητα, αποκάλυψε τα ευρήματα του Ιταλού αρχαιολόγου Αλεσάντρο Μπαρσάντι μετά την επίσκεψή του στην Αμάρνα της Αιγύπτου του 1891.

Ο αρχαιολόγος αναζητούσε το σώμα του Φαραώ αλλά δεν βρήκε τίποτα στον τάφο του. Σε σχετικό ντοκιμαντέρ, τονίζεται μάλιστα για το μυστήριο : «Ίσως να μην είχε θαφτεί ποτέ στον τάφο του ή μπορεί να μετακινήθηκε». Στο σημείο αυτό αίσθηση προκαλεί η αναφορά του αφηγητή του ντοκιμαντέρ: «Φανταστείτε ότι η μούμια του Ακενατόν δεν βρέθηκε ποτέ ή καταστράφηκε για να μην αποκαλυφθούν οι εξωγήινες ρίζες του».

Για την ιστορία, ο Ακενατόν πέθανε τον δέκατο έβδομο χρόνο της βασιλείας του, αποκαρδιωμένος από το θάνατο της μητέρας του, της γυναίκας και πολύτιμης συμμάχου του Νεφερτίτης και μιας από τις έξι κόρες του. Η τελευταία απεικόνιση της οικογένειας της Αμάρνα και του Ακενατόν βρίσκεται στον τάφο του Μέρυρα Β' και χρονολογείται από τον 12ο χρόνο της βασιλείας του.

Λίγο μετά τον θάνατό του, ο Ακενατόν χαρακτηρίστηκε «καταραμένος», η πρωτεύουσά του εγκαταλείφθηκε, τα κτίσματά του καταστράφηκαν και το όνομά του διαγράφτηκε από τα επίσημα αρχεία του κράτους, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Φαραώμούμιαεξωγήινοι