Κόσμος|14.10.2022 19:07

Φρίκη στο Λονδίνο: Πρώτα αποκεφάλισε τη φίλη της, μετά έκανε βόλτες σέρνοντας μία βαλίτσα με τη σορό

Newsroom

Την 70χρονη φίλη της, Μι Κουέν Τσονγκ, αποκεφάλισε 38χρονη στο Λονδίνο αφότου τσακώθηκε μαζί της για οικονομικές διαφορές που είχαν. Η φερόμενη ως δράστρια είχε ανάγκη τουλάχιστον 400.000 λίρες, για να φτιάξει έναν ακόμα όροφο στο σπίτι της και ασκούσε στο θύμα πιέσεις προκειμένου να τής δώσει τα χρήματα.

Αφότου αποκεφάλισε την 70χρονη, η 38χρονη τοποθέτησε την ακέφαλη σορό μέσα σε μία μπλε βαλίτσα, την οποία πήρε και άρχισε να κάνει βόλτες στους δρόμους του βορειοδυτικού Λονδίνου, ώστε να βρει έναν τρόπο να την ξεφορτωθεί. Η 38χρονη, ονόματι Τζέμα Μίτσελ, κατηγορείται για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 70χρονης, πριν τον αποκεφαλισμό της, καθώς και ότι, με συνοπτικές διαδικασίες, επιχείρησε να ξεφορτωθεί τη σορό, σύμφωνα με τη Sun.

Η κατηγορούμενη, πρώην οστεοπαθητικός, χρειαζόταν τουλάχιστον 400.000 λίρες για να χτίσει έναν ακόμη όροφο στο σπίτι της στο Willesden στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Οι πιέσεις που ασκούσε στο θύμα ήταν τρομερές, προκειμένου να τής δώσει τα χρήματα. Όταν η Τσονγκ αρνήθηκε, την αποκεφάλισε και πέταξε τη σορό της στο Σάλκομπ του Ντέβον, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά. Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε δέκα μέτρα παρακάτω. Η κατηγορούμενη υπήρξε εξαιρετική φοιτήρια ιατρικής, βραβευμένη για τις γνώσεις της σχετικά με το ανθρώπινο σώμα.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησε την Τσονγκ χτυπώντας την με αμβλύ αντικείμενο με το οποίο και τής έσπασε το κεφάλι, στις 11 Ιουνίου του 2021, όπως παραδέχτηκε και η ίδια. Στη συνέχεια, η Μίτσελ μετέφερε το πτώμα της Τσονγκ 70χρονης στο μισοεγκαταλελειμμένο σπίτι της, όπου και το άφησε για δύο εβδομάδες, πριν το μεταφέρει, με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο, στο Ντέβον.

Η Μίτσελ έγινε, μετά τη δολοφονία, ο κύριος δικαιούχος της διαθήκης του θύματος, όπως υποστήριξαν οι ένορκοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού tabloid, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, οι ένορκοι παρακολούθησαν τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από το σπίτι, την ημέρα της δολοφονίας. Στις 6.23 το απόγευμα, μία από τις κάμερες με πλάνα από το πάρκο Brondesbury, έχει καταγράψει την Μίτσελ να αποχωρεί από το σπίτι της φορώντας καπέλο, κασκόλ και σακίδιο, έχοντας στα χέρια της μια μεγάλη, μπλε υφασμάτινη βαλίτσα.

Μία ώρα αργότερα, οι κάμερες έχουν καταγράψει τη Μίτσελ να περπατά στην οδό Ealing που καταλήγει στην οδό Chaplin, όπου ζούσε η Τσονγκ. Η εισαγγελέας, Ντίνα Χιρ, δήλωσε ότι η Μίτσελ στα δεύτερα πλάνα είχε βγάλει το κασκόλ και δεν έφερε μαζί το σακίδιό της, αλλά είχε φορέσει τα γυαλιά ηλίου της, καθώς και μια προστατευτική μάσκα προσώπου. Λίγο μετά τις 8 το επόμενο πρωί, οι κάμερες κατέγραψαν τη Μίτσελ στην οδό Chaplin. «Μπορούμε να δούμε εκεί ότι έχει ακόμα μαζί της τη μπλε βαλίτσα. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε πολύ πιο καθαρά σε αυτό το βίντεο ότι φορά την προστατευτική μάσκα προσώπου. Περπατά με κανονικό ρυθμό, σέρνοντας τη βαλίτσα που έχει ρόδες», σημείωσε η εισαγγελέας.

Μετά από πέντε ώρες περίπου, στη 1.13 μ.μ., η κάμερα καταγράφει την κατηγορούμενη να περπατά, στον ίδιο δρόμο αλλά μακριά από το σπίτι του θύματος, έχοντας στα χέρια της δύο βαλίτσες: μία μπλε και μία κόκκινη. Στην κόκκινη υπήρχαν προσωπικά έγγραφα του θύματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στο βίντεο η κατηγορούμενη έχει καταγραφεί να κάνει στάση, με τις δύο βαλίτσες στα χέρια, προτού συνεχίζει με τα πόδια τον δρόμο της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαΒρετανίααποκεφαλισμόςΛονδίνοβαλίτσαειδήσεις τώρα