Κόσμος|18.10.2022 11:37

Μητσοτάκης και γερμανικά όπλα στην Ελλάδα στο… μενού των τουρκικών εφημερίδων

Μαρία Ζαχαράκη

Οι τουρκικές εφημερίδες σήμερα στοχεύουν για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν τον έβαλε στη θέση του στην Πράγα και παράλληλα στρέφουν το βλέμμα στη Γερμανία που εξοπλίζει κι αυτή με τη σειρά της την Ελλάδα.

Τουρκιγέ (στην πρώτη σελίδα)

Έμαθε στον Μητσοτάκη τα όριά του
Είπε και σε εκείνον ‘one minute’
O Έλληνας πήρε το μάθημά του στην Πράγα

Χουριέτ (εσωτερικές σελίδες)

Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα... Παραγγελία 4 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

Ο παροπλιστικός παροξυσμός της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία 4 δισ. ευρώ με τη Γερμανία για τον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης και 4 φρεγατών.

Μετά τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η Γερμανία είναι η νέα διεύθυνση στη φρενίτιδα των εξοπλισμών που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση μετά την κρίση με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο το 2020.

Σαμπάχ (άρθρο)

O Ερντογάν δεν άντεξε ούτε τον παγκόσμιο εκτελεστή Μητσοτάκη

Μια ενδιαφέρουσα είδηση ??μετέφεραν στις σελίδες τους οι New York Times. Σύμφωνα με την είδηση, ο Μητσοτάκης, που ανέβηκε στο βήμα στο δείπνο στην Πράγα, στόχευσε την Τουρκία, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ερντογάν να διακόψει τον Μητσοτάκη και να αρχίσει να φωνάζει.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για υποκρισία στην επίλυση των διαφορών στα νησιά στα ανατολικά του Αιγαίου και επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου

Τύποι όπως ο Ζελένσκι και ο Μητσοτάκης, που είναι παγκόσμιοι εκτελεστές, μου σπάνε πολύ τα νεύρα. Κι όπως φαίνεται ούτε ο Ερντογάν τον άντεξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΚυριάκος Μητσοτάκηςτουρκικά ΜΜΕειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν