Κόσμος|21.02.2019 11:41

Οργισμένη απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ευρωβουλή

Newsroom

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, χαρακτηρίζοντάς το ως «απαράδεκτο».

Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι το ψήφισμα αυτό δεν είναι δεσμευτικό και η έκκληση που γίνεται για αναστολή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. είναι «εντελώς απαράδεκτη».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, Μαρία Ζαχαράκη, ο Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι το ψήφισμα αυτό αποτελεί παράδειγμα της προκατειλημμένης στάσης της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να πιέζει για την τροποποίησή του.

«Αναμένουμε να δούμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις προς μία πιο ρεαλιστική και αμερόληπτη κατεύθυνση στην τελική έκθεση που θα υποβληθεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το Μάρτιο», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα μόνο ένα τέτοιο ψήφισμα θα λάβει υπόψη της.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη στην Ένωση, αλλά καλεί παράλληλα την Ε.Ε. να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Τουρκία.

ΤουρκίαΕυρωβουλή