Κόσμος|23.10.2022 08:48

Τραγωδία στην Κόστα Ρίκα: Φόβοι για 6 νεκρούς από συντριβή αεροσκάφους - Ανάμεσά τους Γερμανός δισεκατομμυριούχος

Newsroom

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Rainer Schaller, θεωρούνται νεκροί μετά τη συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους στην Καραϊβική το Σάββατο, λίγο έξω από τις ακτές της Κόστα Ρίκα.

Οι πέντε επιβάτες πιθανότατα είναι Γερμανοί πολίτες, δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας Jorge Torres, ενώ ο πιλότος του αεροπλάνου ήταν Ελβετός. Τουλάχιστον ένας ακόμη από τους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο φαίνεται να είναι συγγενής του Schaller.

Οι αρχές της Κόστα Ρίκα δήλωσαν ότι κομμάτια του δικινητήριου αεροσκάφους βρέθηκαν στο νερό το Σάββατο, ενώ η πτήση είχε χαθεί από τα ραντάρ την Παρασκευή. Το σχέδιο πτήσης που κατατέθηκε για το μικρό αεροπλάνο τσάρτερ ανέφερε τον Rainer Schaller ως επιβάτη.

Ο Martin Arias, βοηθός υπουργός ασφαλείας της Κόστα Ρίκα,  επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια περίπου 17 μίλια (28 χιλιόμετρα) από την ακτή από το αεροδρόμιο Limon. «Έχουν βρεθεί συντρίμμια που δείχνουν ότι πρόκειται για το αεροσκάφος», δήλωσε ο Arias. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν δύο σοροί. 

«Βρήκαμε συντρίμμια και τμήματα του αεροπλάνου που παρέσυραν ρεύματα (και) δύο πτώματα, αυτό ενός ανηλίκου και μέρος του πτώματος ενηλίκου», είπε ο Jorge Torres, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας της κεντρικής Αμερικής  σε κοσταρικανό τηλεοπτικό δίκτυo.

Το αεροπλάνο ήταν ένα εννιαθέσιο ιταλικής κατασκευής Piaggio P180 Avanti. Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ καθώς κατευθυνόταν προς τη Λιμόν, μια παραθαλάσσια πόλη-θέρετρο. Ο υπουργός ασφαλείας δήλωσε ότι η πτήση είχε ξεκινήσει από το Μεξικό.

«Γύρω στις έξι το απόγευμα λάβαμε μια ειδοποίηση για μια πτήση που ερχόταν από το Μεξικό στο αεροδρόμιο Limon, με πέντε Γερμανούς επιβάτες», δήλωσε ο Torres. Η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, αλλά αναβλήθηκε προσωρινά λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Rainer Schaller αναφέρεται ως «Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου RSG Group», ενός ομίλου 21 εμπορικών σημάτων γυμναστικής, lifestyle και μόδας που δραστηριοποιείται σε 48 χώρες και απασχολεί 41.000 υπαλλήλους, είτε απευθείας είτε μέσω franchising.

Ο Schaller βρέθηκε στην επικαιρότητα το 2010 καθώς ήταν διοργανωτής του φεστιβάλ techno Berlin Love Parade, όπου σημειώθηκε μεγάλη τραγωδία. Εκεί σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι η ασφάλεια του Schaller απέτυχε να σταματήσει τη ροή ανθρώπων σε μια σήραγγα, ενώ η κατάσταση ήταν ήδη τεταμένη στην είσοδο του χώρου του φεστιβάλ.

Ο Schaller αντεπιτέθηκε στις κατηγορίες για παραπτώματα, σημειώνοντας ότι η ιδέα της ασφάλειάς του είχε λάβει επίσημη έγκριση από την πόλη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααεροπλάνοΚόστα Ρίκααεροσκάφοςσυντριβή αεροσκάφους