Κόσμος|23.10.2022 22:11

«Φουντώνει» η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία: Γιατί πονοκεφαλιάζει ο Ερντογάν με τις δημοσκοπήσεις – Επιστρατεύει εθνικιστικές κορώνες

Newsroom

Για τα καλά έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Και όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους, αυτό το Σαββατοκύριακο, τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο στενός του σύμμαχος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δεν παρέλειψαν να προσθέσουν και λίγο… άρωμα εθνικισμού, να τα βάλουν με τις ξένες δυνάμεις και τους τους «ιμπεριαλιστές νταήδες».

Εθνικιστικές κορώνες από Ερντογάν και Μπαχτσελί

Οι δύο σύμμαχοι άφησαν αιχμές κατά των ΗΠΑ καταγγέλλοντας πως: «Η Αμερικανοί νταήδες βρίσκονται πίσω από κάποιους και κινούν τα νήματα, ώστε να εμποδίσουν τους στόχους της Τουρκίας».

Ισχυρίστηκαν δε πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από την τρομοκρατία στην Τουρκία και κατήγγειλαν πως «η τουρκική αντιπολίτευση συνεργάζεται με τους ιμπεριαλιστές που έστησαν παγίδες και αιματοκύλησαν την Τουρκία».

Όπως εκτίμησε η Μαρία Ζαχαράκη, είναι λογικό να αναπτύσσεται μία τέτοια προεκλογική ρητορική γιατί η θηλιά της αντιπολίτευσης γύρω από το λαιμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στενεύει… δημοσκοπικά: Σήμερα νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MetroPOLL έδειξε πως η διαφορά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου μειώθηκε στη 1 μονάδα.

Άρα ο Κιλιτσντάρογλου – που δεν θεωρείται ακριβώς φαβορί σε σχέση με τους υποστηριζόμενους από την αντιπολίτευση δημάρχους μεγάλων πόλεων- έχει διανύσει απόσταση και απειλεί -ακόμη κι αυτός- τον Τούρκο πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν προσπάθησε να στρέψει αλλού την επικαιρότητα κι όχι στα οικονομικά προβλήματα, στο γήπεδο που «παίζει μπάλα» καλύτερα η αντιπολίτευση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΝτεβλέτ ΜπαχτσελίδημοσκόπησηΚεμάλ Κιλιτσντάρογλουπροεκλογική εκστρατείαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν