Μακρόν: «Είναι δυνατή μόνο μια ειρήνη που θα αποφασίσουν οι Ουκρανοί»
Newsroom«Μία ειρήνη είναι δυνατή» στην Ουκρανία, όταν «θα το αποφασίσουν» οι Ουκρανοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την έναρξη των εργασιών συνόδου για την ειρήνη που οργανώνεται από την κοινότητα Sant'Egidio στην Ρώμη.
«Ας μην αφήσουμε σήμερα την ειρήνη όμηρο κατά κάποιον τρόπο της ρωσικής εξουσίας (...) Μία ειρήνη είναι δυνατή, μόνο εκείνη η ειρήνη που οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν, όταν το αποφασίσουν», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του.
Ο Εμανουέλ Μακρόν αιτιολόγησε την δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο λέγοντας ότι ο σκοπός είναι «κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει την ειρήνη, υπό τους όρους που θα έχει εκείνος αποφασίσει».
«Η ειρήνη θα οικοδομηθεί με τον άλλο, που είναι ο εχθρός του σήμερα, γύρω από ένα τραπέζι», είπε ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επέμενε να παίρνει την πρωτοβουλία για άκαρπες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τις παραμονές τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και μετά από αυτήν, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, και κυρίως των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών.
- Το ιππικό επέστρεψε στον Ελληνικό Στρατό μετά από 50 χρόνια: Θα μπορούσε να επιχειρήσει στα σύνορα με την Τουρκία
- Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να κάνει το μεγάλο comeback στην πρωθυπουργία της Βρετανίας; Οι 4 φορές που επέστρεψε από την αφάνεια
- Jacquemus: Μια μπουτίκ στις Galleries Lafayette για... «χουχούλιασμα και χαλάρωση» που θυμίζει κρεβατοκάμαρα
- Επίδομα θέρμανσης: 1,3 εκ. δικαιούχοι θα λάβουν 500 εκ. ευρώ
- «Φυσικά, η ομορφιά με βοήθησε να μου ανοιχτούν πόρτες. Όμως διαρκεί μόνο πέντε λεπτά αν δεν υπάρχει τίποτα από πίσω» εξομολογείται η Ιταλίδα ηθοποιός, Monica Bellucci
- Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
- Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί
- «Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο