Κόσμος|29.10.2022 14:09

Ουγκάντα: Παιδιά γιόρτασαν την επέτειο του «Όχι» ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο

Newsroom

Εκατοντάδες παιδιά στην Ουγκάντα γιόρτασαν την επέτειο του «Όχι», ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

«Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου πρώτα απ’ όλα για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Αλλά και επειδή θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος» είπε στο greekreporter.com ο πάτερ Αντώνιος, ο οποίος διοικεί τρία οικοτροφεία στην πρωτεύουσα της Γκάνας την Καμπάλα.

«Τα παιδιά στην Ουγκάντα μαθαίνουν να λένε πάντα “Ναι”. Τους διδάσκω ότι μερικές φορές πρέπει να πουν “Όχι”, όπως είπαν οι Έλληνες στις φασιστικές δυνάμεις του 1940. Οι άνθρωποι θα πρέπει να πειστούν γιατί θα πρέπει να πουν “Ναι”» πρόσθεσε.

Τα παιδιά κάθε χρόνο γιορτάζουν την επέτειο του «Όχι» για να τιμήσουν την Ελλάδα.

Από την Ουγκάντα στην Κρήτη

Ο πατέρας Αντώνιος γεννήθηκε στην Ουγκάντα. Τη δεκαετία του 80 μετακόμισε στην Κρήτη, όπου έζησε με μια ελληνική οικογένεια.  Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στη Γεωπονική Αθηνών, φοίτησε στην Ιερατική Σχολή των Χανίων.Στη συνέχεια χειροτονήθηκε με την ευλογία του μητροπολίτη Αμφιλόχιου.

Την ίδια περίοδο γνώρισε τη σύζυγο του Χαριτίνη,  η οποία κατάγεται από την Ουγκάντα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Το 2004, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ουγκάντα. Εγκαταστάθηκαν στο Βάκιζο, μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων, στα περίχωρα της Καμπάλα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επέτειος του Όχιπαιδιάειδήσεις τώρα28η ΟκτωβρίουΟυγκάντα