Κόσμος|30.10.2022 23:30

Βραζιλία: Οριακό προβάδισμα Μπολσονάρου με το 30% των ψήφων καταμετρημένο

Newsroom

Ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφει προβάδισμα έναντι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με τα επίσημα προσωρινά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας.

Με καταμετρημένο το 30,1%, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 51,1% των έγκυρων ψήφων, έναντι 48,9% του Λούλα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας τους την Παρασκευή, είχαν επιτεθεί ο ένας τον άλλον με βαρείς χαρακτηρισμούς και αρνήθηκαν, επανειλημμένα, να απαντήσουν στις ερωτήσεις του άλλου.

Ο Μπολσονάρου άνοιξε τη συζήτηση διαψεύδοντας τις αναφορές ότι μπορεί να αποσυνδέσει τον κατώτατο μισθό από τον πληθωρισμό, ανακοινώνοντας, αντίθετα, ότι θα τον αυξήσει σε 1.400 ρεάλ (260 δολάρια) το μήνα αν επανεκλεγεί, μια κίνηση που δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του για το 2023.

«Αυτός ο άνθρωπος κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια και δεν υπήρξε ούτε 1% πραγματικής αύξησης» του απάντησε ο 77χρονος αντίπαλός του.

Και οι δύο υποψήφιοι επέστρεψαν επανειλημμένα στις δύο θητείες του Λούλα ως προέδρου από το 2003 έως το 2010, όταν οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων βοήθησαν στην τόνωση της οικονομίας και στην καταπολέμηση της φτώχειας. Εκείνος υποσχέθηκε να αναβιώσει εκείνες τις εποχές της άνθησης, ενώ ο 67χρονος ακροδεξιός πρόεδρος είπε ότι τα σημερινά κοινωνικά προγράμματα είναι πιο αποτελεσματικά.

εκλογέςειδήσεις τώραΖαΐχ ΜπολσονάρουΒραζιλία