Κόσμος|01.11.2022 15:49

Η Μελόνι απαγορεύει τα… ρέιβ πάρτι στην Ιταλία: Τα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Newsroom

Η νέα κυβέρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να απαγορέψει τα... ρέιβ πάρτι που γίνονται χωρίς άδεια.

Οι «παράνομες συγκεντρώσεις» πάνω από 50 ατόμων θα επισύρουν έως και έξι χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με το BBC, τη Δευτέρα περισσότερα από 1.000 άτομα έλαβαν εντολή να διαλύσουν ένα ρέιβ πάρτι σε μια αποθήκη στην πόλη Μοντένα.

«Το πάρτι τελείωσε» δήλωσε ο ακροδεξιός υπουργός Ματέο Σαλβίνι.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν παραπονεθεί πως έπαιζε για 48 ώρες ασταμάτητα μουσική τέκνο στο αποκριάτικο πάρτι που προσέλκυσε νέους ανθρώπους μέσω των social media από τις κοντινές ιταλικές πόλεις, καθώς και το Βέλγιο και τη Γαλλία.

Ο κόσμος είχε σκοπό να μείνει μέχρι και σήμερα, Τρίτη, ωστόσο μετά την εντολή των Αρχών αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τακτοποίησαν το χάος.

Η Μελόνι υποστήριξε ότι ο νέος νόμος στοχεύει στην προστασία των ανθρώπων και δεν διαφέρει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  


Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την αλλαγή του νόμου μετά από ένα μαζικό ρέιβ πάρτι το 2021 στην κεντρική πόλη Βιτέρμπο που έληξε με το θάνατο δύο ανθρώπων. Ωστόσο, η νέα ιταλική κυβέρνηση πάει και ένα βήμα πιο μέρα, συμπεριλαμβάνοντας στο νόμο και μεγάλα πρόστιμα καθώς και κατάσχεση ηχοσυστημάτων.

Εύλογα, οι επικριτές του μέτρου αυτού έθεσαν το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους νεαρούς ρέιβερ, ωστόσο αγνόησε μια πορεία το Σαββατοκύριακο από 2.000 μαυροφορεμένους υποστηρικτές του Μπενίτο Μουσολίνι.

Το συλλαλητήριο του Σαββατοκύριακου έγινε στο Πρεντάππιο, όπου γεννήθηκε και τάφηκε ο Μουσολίνι. Περιείχε φασιστικούς χαιρετισμούς και ύμνους, αφιερωμένο στην πορεία του Μουσολίνι προς τη Ρώμη και την έναρξη της φασιστικής κυριαρχίας του, πριν από 100 χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υποστήριξε ότι τα δύο γεγονότα δεν συγκρίνονται καθώς η πορεία για τον Μουσολίνι δεν διατάραξε τη δημόσια τάξη και γίνεται εδώ και χρόνια.

ρέιβ πάρτυειδήσεις τώραΙταλίαακροδεξιάΤζόρτζια Μελόνι