Σοκαριστικό βίντεο: Κομμάτι πάγου καταπλάκωσε τουρίστα σε σπήλαιο της Αργεντινής
NewsroomΈνας τουρίστας σκοτώθηκε όταν ένα τεράστιο κομμάτι πάγου αποσπάστηκε από ένα παγωμένο σπήλαιο και έπεσε στο κεφάλι του.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αργεντινή την ώρα που ο άτυχος Βραζιλιάνος εξερευνούσε το σπήλαιο Jimbo στην κοιλάδα της Ανδόρας.
Ένας άλλος πεζοπόρος βιντεοσκόπησε τη στιγμή της τραγωδίας:
Τα πλάνα δείχνουν το θύμα να βαδίζει προς μια σπηλιά, ένα άνοιγμα κάτω από έναν παγετώνα, ενώ ένα άτομο από την παρέα του τον προειδοποιεί να προσέχει. Ξαφνικά, η οροφή του πάγου ράγισε και ένα τεράστιο κομμάτι παγετώνα έπεσε πάνω του.
Ο άνδρας που βιντεοσκοπούσε πέταξε αμέσως την κάμερά του. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο οι διασώστες ο άτυχος ήταν ήδη νεκρός.
Τα έξι άτομα που έκαναν πεζοπορία μαζί του αναμένεται να ανακριθούν από την αστυνομία τις επόμενες ώρες, ενώ αναμένεται και η νεκροψία.
Οι τοπικές αρχές απηύθυναν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την προσέγγιση του σπηλαίου Jimbo, καθώς ήταν γνωστό από μελέτες πως υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις