Κόσμος|04.11.2022 21:00

Ερντογάν σε συνάντηση με Στόλτενμπεργκ: Δεν αυξάνει η Τουρκία την ένταση, η Ελλάδα πρέπει να φερθεί με λογική

Μαρία Ζαχαράκη

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκαν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.

Στη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά και ότι θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας την επόμενη περίοδο.

O πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο η Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και να οδηγηθεί σε διάλογο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας για την επικύρωση του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές οι χώρες.

Θέμα αποστρατικοποίησης νησιών ανατολικού Αιγαίου έθεσε η Άγκυρα στον Στόλντενμπεργκ

Και θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον ΓΓ του ΟΗΕ Γενς Στόλντενμπεργ, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ του ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία.

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓενς ΣτόλτενμπεργκΤουρκία