Κόσμος|10.11.2022 13:05

Βαλτιμόρη: Αστυνομικός πυροβόλησε 12 φορές ακτιβιστή που απειλούσε γυναίκα με μαχαίρι - Βίντεο-σοκ

Newsroom

Σοκαριστικό υλικό από κάμερα σώματος δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν ακτιβιστή κατά της οπλοκατοχής που κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι στο κεφάλι μιας γυναίκας. Ο 46χρονος Tyree Moorehead συνελήφθη από την αστυνομία να στέκεται πάνω από μία γυναίκα με ένα μαχαίρι στο χέρι στη διασταύρωση της North Fulton Avenue και της West Lafayette Avenue στη Βαλτιμόρη το Σάββατο.

Ο Moorehead είναι γνωστός για τη δημιουργία περισσότερων από 250 «ζωνών απαγόρευσης πυροβολισμών» σε όλη τη Βαλτιμόρη σε μέρη όπου κάποιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την οπλοκατοχή.

Τα πλάνα έδειξαν τον αστυνομικό Zachary Rutherford να φτάνει στον τόπο του εγκλήματος και να καλεί ενισχύσεις καθώς βλέπει τον Moorehead με το μαχαίρι.

«Πέσε κάτω, πέσε κάτω», φώναξε πολλές φορές ο Rutherford ενώ σημάδευε με το όπλο του τον Moorehead, ο οποίος στη συνέχεια πήδηξε πάνω στη γυναίκα και φάνηκε να της βάζει το μαχαίρι στο πρόσωπο.

Ο Moorehead πυροβολήθηκε περισσότερες από 12 φορές και γύρισε γρήγορα ανάσκελα δίνοντας τη δυνατότητα στη γυναίκα να συρθεί μακριά. Ενώ είχε πέσει στο έδαφος, ο 46χρονος συνέχιζε να σφίγγει το μαχαίρι καθώς ο αστυνομικός φώναζε «πέτα το μαχαίρι». Από εκεί και έπειτα, δεν έπεσαν άλλοι πυροβολισμοί.

Ο ακτιβιστής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου αργότερα πέθανε. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε -και η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια «τυχαία πράξη βίας». Ο Carton Moorehead, ο πατέρας του ακτιβιστή, ήταν μπροστά στους πυροβολισμούς και δήλωσε ότι ο αριθμός των πυροβολισμών ήταν περιττός.

«Η αστυνομία δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει τόσες πολλές φορές», δήλωσε ο Carton, σύμφωνα με την Baltimore Sun.

ΠΡΟΣΟΧΉ σκληρές εικόνες:

Εν τω μεταξύ, ο αστυνομικός διευθυντής της Βαλτιμόρης Μάικλ Χάρισον δήλωσε ότι οι ενέργειες του αστυνομικού ήταν απαραίτητες: «Νομίζουμε ότι είναι σαφές ότι αυτός ο αστυνομικός έσωσε τη ζωή αυτής της γυναίκας», δήλωσε ο Harrison.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπυροβολισμόςαστυνομικόςπυροβολισμοίΗΠΑνεκρός