Κόσμος|10.11.2022 23:30

Ιταλίδα μπλόγκερ που ταξίδευε όλο τον κόσμο και κρατούνταν στο Ιράν αφέθηκε ελεύθερη

Newsroom

Μια ιταλίδα ταξιδιωτική μπλόγκερ, η οποία είχε συλληφθεί στο Ιράν, αφέθηκε ελεύθερη και βρίσκεται καθ΄οδόν προς την πατρίδα της, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Εντατικές διπλωματικές προσπάθειες

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Μελόνι αναφέρει ότι «έπειτα από εντατικές διπλωματικές προσπάθειες σήμερα οι ιρανικές αρχές άφησαν ελεύθερη την Αλέσια Πιπέρνο» και προσθέτει ότι η ίδια η Μελόνι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους γονείς της Πιπέρνο για να τους ενημερώσει.

Η Μελόνι «ευχαρίστησε όσους όσοι συνέβαλαν στο να μπορέσει και πάλι η Αλέσια να αγκαλιάσει την οικογένειά της» καθώς και τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις διπλωματικές υπηρεσίες για «το εξαιρετικό, σιωπηρό έργο που επιτέλεσαν για να φέρουν πίσω στην πατρίδα αυτό το κορίτσι».

Η Πιπέρνο είχε συλληφθεί μαζί με άλλους Ευρωπαίους στα τέλη Σεπτεμβρίου-- και συγκεκριμένα την ημέρα που γιόρταζε τα 30α της γενέθλια-- και το Ιράν τους κατηγόρησε ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πιπέρνο χαρακτηρίζει τον εαυτό της μοναχική ταξιδιώτρια και λέει ότι βρίσκεται διαρκώς στον δρόμο "από το 2016 και εργάζεται με απομακρυσμένη σύνδεση".

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλίαbloggerειδήσεις τώραΙράν