Κόσμος|13.11.2022 18:40

Ο Τραμπ έσπασε τη σιωπή του μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε τελικά αργά το πρωί της Κυριακής σχετικά με την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων να κερδίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

«Φταίει ο Μιτς Μακόνελ», είπε ευθέως ο πρώην πρόεδρος για τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας, εν μέσω πυρών κατά του Τραμπ για το γεγονός ότι στήριξε ακραίους υποψήφιους στις ενδιάμεσες εκλογές.

Αυτό συμβαίνει αφού η Δημοκρατική εν ενεργεία γερουσιαστής Catherine Cortez Masto νίκησε οριακά τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο Adam Laxalt το Σάββατο, εδραιώνοντας πλειοψηφία για τους Δημοκρατικούς.

Χωρίς να σχολιάσει την κούρσα αυτή, ωστόσο, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακόνελ για την ήττα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Μπλέικ Μάστερς στην Αριζόνα από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Μαρκ Κέλι την προηγούμενη ημέρα.

Εκφράζοντας την άποψή του στην εφαρμογή του Truth Social, ο Τραμπ είπε: «Το να ξοδεύεις χρήματα για να νικήσεις σπουδαίους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους αντί να υποστηρίξεις τον Μπλέικ Μάστερς και άλλους ήταν μεγάλο λάθος. Το να δώσουμε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια στη ριζοσπαστική αριστερά για το Green New Deal, όχι για τις υποδομές, ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος», είπε ο Τραμπ.

«Τα θαλάσσωσε στις ενδιάμεσες εκλογές και όλοι περιφρονούν αυτόν και την κατά τα άλλα υπέροχη σύζυγό του, την Κόκο Τσόου!», είπε.

Το παρατσούκλι για τη σύζυγο του Μακόνελ, την πρώην υπουργό Μεταφορών του Τραμπ, Ελέιν Τσάου, έχει καταγγελθεί ως ρατσιστικό όταν ο Τραμπ το είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑΓερουσίαΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ