Κόσμος|15.11.2022 13:40

Ερντογάν σε Μακρόν: Η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρύνεται για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο της Συνόδου των Ηγετών της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας. Έχοντας πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες, ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Συμφωνία για σιτηρά και ελληνοτουρκικά στο τραπέζι

Σύμφωνα με τη δήλωση της Προεδρίας Επικοινωνιών, κατά τη συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας και περιφερειακά ζητήματα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στον τομέα της άμυνας και της ενέργειας έως και το εμπόριο.

Δηλώνοντας ότι ο διάδρομος Βάρχισε να λειτουργεί ξανά μετά από έντονες προσπάθειες, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να κάνει το δικό της μέρος για τη συνέχιση της συμφωνίας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρύνεται να έχει έναν ειλικρινή, και ουσιαστικό διάλογο. Τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕμανουέλ Μακρόν