Κόσμος|16.11.2022 10:43

Κλιμακώνει εκ νέου ο Ερντογάν: Επαναλαμβάνει το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» και επιτίθεται στην Ελλάδα

Μαρία Ζαχαράκη

Συνεχίζει την ίδια ρητορική προς την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από το βήμα της συνόδου της G-20 επανέλαβε την προειδοποίηση ότι «μπορεί μια νύχτα να έρθει ξαφνικά».

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν

«Τέτοιες προσεγγίσεις, στάσεις κ.λπ. της Ελλάδας δεν θα με κάνουν να πάρω ποτέ πίσω αυτό που λέω πάντα ότι "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ", το οποίο, δεν ξέρω…, θα το καταλάβεις αυτό; Μία ρήση όπως αυτή δύσκολα παίρνεται πίσω. Και για μένα αυτό είναι ένα τέτοιο απόφθεγμα, ένας τέτοιος λόγος. Επομένως, "μπορεί να πάμε ξανά μια νύχτα ξαφνικά". Yπάρχουν δύο ή τρία ονόματα στην Ελλάδα που δεν κάθονται ήσυχα. Κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις, λένε τέτοια λόγια, δεν γνωρίζουν τα όριά τους. Σε αυτό το σημείο μιλήσαμε και είδαμε "κοίτα τον γείτονα! Μάθε τι σημαίνει νόμος του γείτονα, μην τα βάζεις πολύ μαζί μας". Πού είναι η Τουρκία, πού είστε εσείς; Προσέξτε το αυτό.

Γεμίστε αυτά τα νησιά όσο θέλετε, τίποτα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει. Εδώ υπάρχει η Τουρκία, οπότε πρέπει να μάθεις καλά ποιος είναι ο δικός σου τόπος κι η δική σου πατρίδα. Εξάλλου, αν διαβάσει το παρελθόν του και ερευνήσει καλά την ιστορία, θα το αντιληφθεί πολύ καλά αυτό. Το να φέρνει αεροπλάνα, όπλα, αυτό, εκείνο και το άλλο δεν θα αποφέρουν κέρδος. Ας μην ματαιοπονούν, αυτές είναι δουλειές που θέλουν θάρρος, γίνονται με καρδιά, με ψυχή!».

Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε και για την απόκτηση καθεστώτος παρατηρητή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, μία απόφαση που δεν έτυχε διεθνούς αποδοχής.

«Η απόφαση που λάβαμε στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών σχετικά με τη Βόρεια Κύπρο είναι έγκυρη και δεν χρειάζεται να λάβουμε καμία συγκατάθεση από οποιαδήποτε χώρα από οπουδήποτε σχετικά με αυτή την απόφαση. Αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει. Σε επόμενο στάδιο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις αρνητικές χώρες, όπου χρειάζεται», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάντουρκικές προκλήσειςG20Τουρκίαειδήσεις τώρα