Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ για τη Συνάντηση Κορυφής με τον Τραμπ
NewsroomΟ ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε το Σάββατο με τρένο για το Βιετνάμ, όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Κιμ αναχώρησε από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ γύρω στις 5.00 μ.μ. (10:00 ώρα Ελλάδας) με θωρακισμένο τρένο, σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται βορειοκορεατική διπλωματική πηγή.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο Κιμ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ «τις ερχόμενες ημέρες» έπειτα από πρόσκληση του Νγκουέν Φου Τσανγκ, του προέδρου και Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.
Η συνάντηση κορυφής με τον Τραμπ έχει προγραμματιστεί για τις 27-28 Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Τα τρομακτικά χειροκροτήματα εργαζομένων της «Βιολάντα», οι βολές του Σαμαρά για «ξέπλυμα» της Τουρκίας και η δουλειά που θα αναλάβει ο Μπλερ στον Κυριακού
- Γιατί οι βροχές δεν «ξεδίψασαν» την Αττική; Το παράδοξο του φετινού χειμώνα και τα νούμερα
- Στο «ραντάρ» της ΣΤΑΣΥ οι 40 πεζογέφυρες των Γραμμών 1 και 3: «Σκανάρισμα» για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια
- Επιχείρηση προσέγγισης των 20ρηδων από την κυβέρνηση - Έρχονται νέα μέτρα για την Gen Ζ