Κόσμος|23.11.2022 08:58

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Εκρήξεις στην πόλη με 18 τραυματίες - Οι δύο σοβαρά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ (AP)
Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ (AP)
Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ (AP)

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ το πρωί της Τετάρτης. Η μία σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην είσοδο της πόλης ενώ η δεύτερη λίγα λεπτά αργότερα στην είσοδο της γειτονιάς Ramot. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Jerulsalem Post τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άτομα ενώ Δύο από τους τραυματίες βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση.

Τα αίτια των εκρήξεων δεν προσδιορίστηκαν αμέσως, αλλά η αστυνομία του Ισραήλ δήλωσε ότι η έκρηξη κοντά στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων φαίνεται να προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε τσάντα κοντά στο λεωφορείο. Το λεωφορείο ήταν διάτρητο από τρύπες, κάτι που φανερώνει τη διασπορά θραυσμάτων. 

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η αστυνομία αντιμετωπίζει τις δύο εκρήξεις ως συντονισμένη κοινή επίθεση και ο αρχηγός της αστυνομίας Kobi Shabtai είναι παρών στον τόπο της αρχικής έκρηξης. Μιλώντας στον τόπο της επίθεσης, ο Shabtai δήλωσε ότι κάθε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ θα ερευνηθεί από αστυνομικούς και θα ενεργοποιηθούν όλα τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης βομβών για την αναζήτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία διερευνά εάν εμπλέκονται περισσότεροι του ενός τρομοκράτες.

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μαζί με τους άλλους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας.

Σε κρίσιμη κατάσταση 2 τραυματίες

Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Tzedek, δύο σε κρίσιμη κατάσταση, δύο σε σοβαρή κατάσταση και ένας σε μέτρια . Άλλοι πέντε μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah-University στο Ein Kerem. Τα τμήματα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι λόγω των επιθέσεων και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φοιτητών, η φοίτηση δεν θα είναι υποχρεωτική την Τετάρτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερουσαλήμειδήσεις τώρατραυματίεςεκρήξεις