Τερέζα Μέι: «Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το δημοψήφισμα για το Brexit»
NewsroomΤο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει «απολύτως» επικεντρωμένη στο να το φέρει σε πέρας, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Μιλώντας σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ φτάνουν στο τέλος τους, η Μέι τόνισε ότι «το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας».
«Δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να αγνοήσω τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην Ιστορία της χώρας μας. Στα τελευταία στάδια της διαδικασίας το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας», πρόσθεσε.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πετύχει κάποιες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ προτού τη θέσει ξανά σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Αν η συμφωνία δεν λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, η Μέι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ή αν θα προχωρήσει σε άτακτο Brexit.
Ήδη χθες Σάββατο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης – ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ—έγραψαν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Daily Mail ότι στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ, θα στηρίξουν την πρόταση για αναβολή του Brexit.
Η Μέι έχει δεσμευθεί ότι αν δεν καταφέρει να φέρει στο κοινοβούλιο μια αναθεωρημένη συμφωνία ως τις 27 Φεβρουαρίου, το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.
Αναφορικά με την παραίτηση τριών φιλοευρωπαϊστών βουλευτών των Συντηρητικών, που εντάχθηκαν στην ομάδα των Ανεξάρτητων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχολίασε: «Κανείς δεν αγανακτεί περισσότερο από εμένα όταν κάποιοι ψηφίζουν αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος (…) όμως δεν είμαστε ένα κόμμα διώξεων και αντιποίνων».
- Απάτη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Η 35χρονη είχε μηνυθεί από άλλη οργάνωση - Στο «φως» μηνύματα
- Δύσκολες ώρες στη Ρόδο: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι-«ποτάμια»
- Δίκη για τα Τέμπη: Έξι μάρτυρες σήμερα - Τα έγγραφα της Κομισιόν που ζητά το δικαστήριο
- Όταν άρματα μάχης των Ιταλών βούλιαξαν στους βάλτους – Με όσα τανκς κατέλαβαν οι Έλληνες πολέμησαν τους Γερμανούς