Κόσμος|25.11.2022 08:30

Μεξικό: Τουρίστρια χόρεψε σε ιερή πυραμίδα των Μάγια - Της επιτέθηκε το οργισμένο πλήθος

Newsroom

Αντιμέτωπη με το εξαγριωμένο πλήθος βρέθηκε μία τουρίστρια που ανέβηκε σε μια αρχαία πυραμίδα των Μάγια στο Chichen Itza του Μεξικού. Η γυναίκα τακτοποιήθηκε από τις αρχές και συνελήφθη.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Abigail Villalobos είχε προσπαθήσει να παρουσιαστεί ως Ισπανίδα μετά τη σύλληψή της για το viral κόλπο της, αλλά έκτοτε διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα είναι από το Μεξικό.

Η Villalobos κρατήθηκε για περίπου 30 λεπτά στο αστυνομικό τμήμα της Tinum τη Δευτέρα, της επιβλήθηκε πρόστιμο που αντιστοιχεί σε 260 δολάρια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με δημοσίευμα του μεξικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Golfo Pacifico.

Η Villalobos προκάλεσε την οργή όταν αψήφησε τους κανόνες που απαγορεύουν στους επισκέπτες να σκαρφαλώνουν τον 98 μέτρων ναό των Μάγια Kukulcan, ο οποίος ονομάστηκε ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου από την UNESCO το 2007.

Βίντεο του TikTok την εμφανίζουν να χορεύει στα σκαλοπάτια στην κορυφή της πυραμίδας και να μπαίνει στο ναό, πριν κατέβει υπό τους ήχους δυνατών χλευασμών από πλήθος επισκεπτών.

Εξαγριωμένοι θεατές εκτόξευσαν βρισιές εναντίον της παραβάτριας των κανόνων, αποκαλώντας την "μα@@" και "ηλ@@" στα ισπανικά και απαιτώντας να φυλακιστεί.

Κάποιοι ιδιαίτερα προσβεβλημένοι έφτασαν στο σημείο να ψεκάσουν τη Villalobos με νερό, να της ρίξουν το καπέλο από το κεφάλι και να τραβήξουν τα μαλλιά της καθώς την οδηγούσαν οι υπάλληλοι του Μεξικανικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH).

Η πυραμίδα των Μάγια, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, έχει απαγορευτεί για τους επισκέπτες από το 2008 για λόγους συντήρησης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ναός, γνωστός και ως El Castillo, δεν έχει υποστεί ζημιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜάγιαΜεξικόειδήσεις τώρατουρίστρια