Κόσμος|26.11.2022 21:10

Δασκάλα και εργαζόμενες σχολείου κλείδωσαν 5χρονο ΑμεΑ σε δωμάτιο μέχρι που έφαγε τα περιττώματά του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σοκαριστική υπόθεση στο Τέξας των ΗΠΑ με μία δασκάλα και δύο βοηθούς του σχολείου να συλλαμβάνονται αφού φέρονται να κλείδωσαν ένα πεντάχρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες για τόση ώρα που άρχισε να τρώει τα ίδια του τα περιττώματα.

Η Melody LaPointe, 47 ετών, και οι βοηθοί διδασκαλίας Tarah Tinney, 33 ετών, και Augusta Costlow, 27 ετών, κατηγορήθηκαν, σύμφωνα με τη New York Post για εγκατάλειψη ή έκθεση σε κίνδυνο παιδιού με αφορμή το σοκαριστικό περιστατικό που έγινε τον Απρίλιο του 2021.

Κατηγορούνται ότι έβαλαν το αγόρι σε ένα δωμάτιο απομόνωσης μέσα σε εγκατάσταση της σχολικής μονάδας. Ενώ ήταν περιορισμένο στο δωμάτιο, το μικρό αγόρι έπεσε και τραυματίστηκε αλλά το προσωπικό φέρεται να μην έκανε τίποτα για να το βοηθήσει.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί ήταν κλειδωμένο για τόση ώρα μέχρι που άρχισε να τρώει τα περιττώματά του και να πίνει τα ούρα του.

Στον απόηχο των συλλήψεων, η σχολική περιφέρεια δήλωσε ότι ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Και οι τρεις γυναίκες εισήχθησαν στη φυλακή της κομητείας Liberty και η εγγύησή τους έχει οριστεί στα 60.000 δολάρια η καθεμία.

ΑμεΑσχολείομαθητήςειδήσεις τώραΗΠΑΤέξας