Κόσμος|01.12.2022 10:37

Τουρκικός Τύπος: Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones

Μαρία Ζαχαράκη

Αναφορές στην Ελλάδα κάνει και σήμερα ο τουρκικός Τύπος με την Χαμπέρ  να κάνει λόγο για προκλητικές ασκήσεις στα νησιά από την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκιγιέ υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αντιγράφουν τουρκικά drones.

Αναλυτικά:

Τουρκιγέ: Οι Έλληνες αντιγράφουν τουρικά drones

«Αφήστε τον μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι... Αυτή τη φορά η Ελλάδα αντέγραψε το τουρκικό drone» αναφέρει η Τουρκιγέ. Ειδικότερα όπως τονίζει η εφημερίδα «ενώ τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, μια είδηση ήρθε από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εικόνες στον ελληνικό Τύπο, εταιρεία έχει σχεδόν αντιγράψει το τουρκικό UAV Alpkus. Η ομοιότητα του drone, που παρουσιάστηκε με το όνομα «Τάλως», με το Alpkus δεν πέρασε απαρατήρητη».

Α Χαμπέρ: Νέο προκλητικό βήμα της Ελλάδας κατά της Τουρκίας

«Νέο προκλητικό βήμα της Ελλάδας κατά της Τουρκίας! Θα κάνει ασκήσεις στα νησιά» είναι ο τίτλος του Χαμπέρ. Στο άρθρο τονίζει ότι «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, η Ελλάδα, ετοιμάζεται να επιδοθεί σε μία νέα πρόκληση κατά της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δηλαδή άλλη μια άσκηση στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς». Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι «ο ελληνικός Τύπος δημοσίευσε την είδηση και ανακοίνωσε τα μέρη που θα κάνουν άσκηση οι ένοπλες δυνάμεις. Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει άσκηση «Αστραπή» μεταξύ των νησιών Ρόδου και Καστελόριζου».

Γενί Σαφάκ: Η Γκάμπια στο δρόμο για αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’

«Η Γκάμπια στο δρόμο για αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’» τιτλοφορείται άρθρο της Γενί Σαφάκ. Όπως αναφέρει «ο αντιπρόεδρος της Γκάμπιας μετά από επαφές στην Άγκυρα πήγε στην ‘ΤΔΒΚ’ και συνάντησε τον Ερσίν Τατάρ. Πήγε μέσω αεροδρομίου Ερτζάν ως καλή χειρονομία. Είπε ότι θέλουν να αναπτύξουν τις εκπαιδευτικές και τουριστικές τους σχέσεις και ότι δεν έχει σημασία τί λένε οι άλλοι. Ο Τατάρ δήλωσε στη Γενί Σαφάκ ότι είναι μια εξέλιξη που τους χαροποιεί και ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Σε άλλο άρθρο της με τίτλο «ΣΕΑ για χερσαία επιχείρηση στη Συρία – Αιγαίο, Κύπρο, Λιβύη» αναφέρεται η είδηση ότι «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα πραγματοποιήσει σήμερα την τελευταία του συνεδρίαση για φέτος. Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η πιθανή χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Στη συνάντηση που θα προεδρεύσει ο πρόεδρος Ερντογάν, θα συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν αναλυτικά είναι και οι προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο. Τα μέλη του ΣΕΑ θα ανταλλάξουν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ενάντια στις προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης της Αθήνας, η οποία συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Κύπρο, το Ιράκ, τη Λιβύη και τον Καύκασο»

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΕλλάδαdronesειδήσεις τώραΓενί Σαφάκτουρκικά ΜΜΕ