Κόσμος|03.12.2022 11:00

Απίστευτο: Προσπάθησαν να... κλέψουν τοιχογραφία του Banksy στην Ουκρανία

Newsroom

Μια τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη Banksy παραμένει ανέπαφη, αφού μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να την κλέψει από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου από τον πόλεμο κτιρίου στην Ουκρανία.

Η ομάδα έκοψε ένα τμήμα από σανίδα και γύψο που έφερε το έργο τέχνης μιας γυναίκας με μάσκα αερίου, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας αριθμός ατόμων συνελήφθησαν στο σημείο στο Hostomel και ο πίνακας ανακτήθηκε.

 

Ήταν ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Το γκράφιτι είναι άθικτο και η αστυνομία το προστατεύει, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου, Oleksiy Kuleba.

«Αυτές οι εικόνες είναι, άλλωστε, σύμβολα του αγώνα μας κατά του εχθρού», είπε. «Είναι ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου με την Ουκρανία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτά τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας», είπε.

Η αστυνομία δημοσίευσε εικόνες του κίτρινου τοίχου στο Hostomel, με ένα μεγάλο μπάλωμα που έχει κοπεί μέχρι την τοιχοποιία. Ο Banksy δημοσίευσε βίντεο από τα έργα τέχνης του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, δείχνοντας έργα που απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες σε κτίρια που έχουν καταστραφεί από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Οι πόλεις στις οποίες παρουσιάζονται τα έργα τέχνης ήταν μεταξύ των πόλεων που επλήγησαν περισσότερο κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Hostomel, Horenka και Borodyanka. Στα πλάνα φαίνεται επίσης το χέρι ενός άνδρα να δημιουργεί το έργο τέχνης - αλλά με το γνήσιο στυλ του Banksy, το πρόσωπό του δεν φαίνεται ποτέ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαBanksyκλοπήΟυκρανίαειδήσεις τώρα