Κόσμος|03.12.2022 11:40

Μακάβριος εκφοβισμός: Μυστηριώδη πακέτα με μέλη ζώων σε πρεσβείες της Ουκρανίας ανά την Ευρώπη – Πώς αντιδρά το Κίεβο

Newsroom

Μυστηριώδη πακέτα, τα οποία περιείχαν μέλη ζώων έχουν σταλεί στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ουκρανίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, τα πακέτα εστάλησαν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία ,την Ιταλία, την Ισπανία και στα προξενεία της Ουκρανίας στη Νάπολη, την Κρακοβία και την Μπρνο της Τσεχίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, είναι μια από τις έξι διευθύνσεις στην Ισπανία στις οποίες είχαν σταλεί επιστολές-βόμβα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Τα πακέτα περιείχαν μάτια ζώων. Ήταν εμποτισμένα με ένα υγρό με χαρακτηριστικό χρώμα και μυρωδιά»  έγραψε ο Νικολένκο σε ανάρτηση στο facebook.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, δήλωσε ότι τα πακέτα που στάλθηκαν σε ουκρανικά διπλωματικά κτίρια ήταν μέρος μιας «καλά σχεδιασμένης εκστρατείας τρόμου και εκφοβισμού των ουκρανικών πρεσβειών και προξενείων».

«Μη μπορώντας να σταματήσουν την Ουκρανία στο διπλωματικό μέτωπο, προσπαθούν να μας εκφοβίσουν. Ωστόσο, μπορώ να πω αμέσως ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά για τη νίκη της Ουκρανίας» τόνισε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

προξενείοπρεσβείαειδήσεις τώραπακέταΟυκρανία