Κόσμος|06.12.2022 16:39

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Την Τουρκία δεν την γονατίζουν οι τεχνητές κρίσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»

Μαρία Ζαχαράκη

Νέο μήνυμα προς τη Δύση και την Ελλάδα ότι την Τουρκία δεν μπορούν να τη γονατίσουν οι κρίσεις κι οι πόλεμοι γύρω της ούτε τα παιχνίδια σε Αιγαίο και Μεσόγειο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Εργοδοτικών Ενώσεων.

«Υπάρχει μια Τουρκία, της οποίας τα νότια σύνορα πολιορκούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, υφίσταται ένα κρυφό εμπάργκο από τη Δύση στον τομέα της τεχνολογίας, βιώνει πολέμους σε ανατολή και βορρά και γίνονται προσπάθειες να συρθεί σε τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ξεχάστε ότι την έχετε γονατίσει. Αντιθέτως, έχει μπει σε μια νέα φάση ανόρθωσης. Και αυτή η ανόρθωση θα συνεχιστεί», τόνισε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε μάλιστα ότι όσοι προσπάθησαν να στραγγαλίσουν στο παρελθόν την Τουρκία, σήμερα έχουν εναποθέσει σε αυτούς τις ελπίδες τους.

«Όσοι προσπάθησαν να στραγγαλίσουν την Τουρκία χθες, σήμερα εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε εμάς σε πολλά ζητήματα. Συνεχίζουμε να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε με όλους, καθώς στεκόμαστε στα δικά μας πόδια και δύναμη, ακολουθούμε τις δικές μας πολιτικές και βαδίζουμε το μονοπάτι των δικών μας στόχων», ανέφερε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑιγαίο