Κόσμος|06.12.2022 16:46

Άγριος προπηλακισμός του Σαλί Μπερίσα σε πορεία: Επιτέθηκαν με μπουνιές στον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Επίθεση με γροθιές δέχτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη των Τιράνων.

Ο πολιτικός είχε τεθεί επικεφαλής της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχε πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του. Ένας περαστικός τού επιτέθηκε, ρίχνοντάς του γροθιές στο πρόσωπο. Η διαδήλωση έλαβε χώρα λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η γειτονική χώρα φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. Σε αυτήν συμμετέχουν ηγέτες κρατών – μελών της ΕΕ. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη σύνοδο για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης Ράμα ενώ, το βασικό τους αίτημα, ήταν η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Συνελήφθη ο άγνωστος

Ο Σαλί Μπερίσα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, δέχτηκε την επίθεση του αγνώστου τη στιγμή που περπατούσε μπροστά από τους διαδηλωτές. Η γροθιά του αγνώστου ήταν τόσο δυνατή που μάτωσε το πρόσωπό του, ωστόσο, αυτό δεν τον σταμάτησε να απευθύνει την ομιλία του στη συγκέντρωση. Ο άγνωστος συνελήφθη από την αστυνομία, αφού, οι υποστηρικτές του Αλβανού πολιτικού που ήταν παρόντες στο σκηνικό, πρόλαβαν και ξυλοκόπησαν τον άντρα.

Ο  πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει κατηγορηθεί για διαφθορά, ενώ για αυτό τον λόγο τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επίθεσηειδήσεις τώραΣαλί ΜπερίσαΑλβανία