Κόσμος|07.12.2022 08:38

«Χαλαρώνει» τα μέτρα για τον κορονοϊό η Κίνα: Αλλάζει η μέθοδος διαχείρισης της πανδημίας και επιτρέπεται η κατ' οίκον καραντίνα

Newsroom

Η εθνική υγειονομική αρχή της Κίνας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα ασυμπτωματικά κρούσματα του Covid-19 και όσοι έχουν ήπια συμπτώματα μπορούν να αυτοθεραπεύονται ενώ βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Πρόκειται για το ισχυρότερο σημάδι μέχρι στιγμής ότι η Κίνα προετοιμάζει τους ανθρώπους της να ζήσουν με την ασθένεια.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις και ήπιες περιπτώσεις, χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

«Τα ασυμπτωματικά άτομα και τα ήπια κρούσματα μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται η παρακολούθηση της υγείας τους, και μπορούν να μεταφερθούν εγκαίρως σε καθορισμένα νοσοκομεία για θεραπεία, εάν η κατάστασή τους επιδεινωθεί», ανέφερε το NHC.

Για σχεδόν τρία χρόνια, η Κίνα διαχειρίζεται το Covid-19 ως μια επικίνδυνη ασθένεια εφάμιλλη της βουβωνικής πανώλης και της χολέρας, αλλά από την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τη μειωμένη ικανότητα του νέου κορονοϊού να προκαλεί ασθένεια, ενώ Κινέζοι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι δεν είναι πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κρούσματακαραντίναειδήσεις τώραΚορονοϊόςΚίνα