Κόσμος|08.12.2022 11:26

Μοναδικές εικόνες: Χελώνα δέχτηκε επίθεση από καρχαρία και τον κέρδισε με... εφευρετικότητα

Newsroom

Μοναδικό βίντεο το οποίο καταγράφει τη μάχη που έδωσε θαλάσσια χελώνα με καρχαρία για να σώσει τη ζωή της, τραβήχτηκε στα ανοιχτά μιας παραλίας στη Δυτική Αυστραλία.

Τις εικόνες κατέγραψε ο Τζακ Γκάρνετ με drone και όπως δήλωσε στο Storyful αυτό συνέβη την τελευταία μέρα ων διακοπών του. Οι κόρες του είχαν δει την καρέτα-καρέτα  αρκετές φορές να κάνει βουτιές και της έδωσαν χαϊδευτικά το παρατσούκλι «Mr. Turtle» (κύριος χελώνα).

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές 50 μέτρα από την ακτογραμμή και έστειλα drone να το ερευνήσει» είπε ο ίδιος.

Τελικά, η χελώνα φαίνεται πως δεχόταν επίθεση από έναν καρχαρία τίγρη ο οποίος την ήθελε για γεύμα του. Ωστόσο, με θάρρος και με τη βοήθεια του καβουκιού της, τον απέκρουε, αποφεύγοντας τα θανατηφόρα σαγόνια του.

Μεγάλος νικητής όπως και στην γνωστή ιστορία με τον λαγό του Αισώπου, ήταν η χελώνα η οποία δάγκωσε την ουρά του κυνηγού των θαλασσών, με αποτέλεσμα να την αφήσει ήσυχη και να κολυμπήσει μακριά της.

Ο Γκάρνετ έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος. Σημείωσαν ότι η χελώνα είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά της τής έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη αυτή η οποία φαινόταν άνιση.

Οι χελώνες Loggerhead έχουν χαρακτηριστεί ως απειλούμενες στη Δυτική Αυστραλία σύμφωνα με τον νόμο του 1950 για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Αναγνωρίζονται από το κοκκινοκάστανο χρώμα τους, ενώ συχνά ζυγίζουν πάνω από 200 κιλά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καρχαρίαςΑυστραλίαθαλάσσια χελώναβίντεοειδήσεις τώρα