Κόσμος|11.12.2022 20:21

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Ο τουρκικός πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, εκτός αν παραμείνετε ήρεμοι»

Μαρία Ζαχαράκη

Νέες απειλές ότι ο πύραυλος Tayfun θα χτυπήσει την Αθήνα, αν οι Έλληνες δεν κάτσουν ήσυχα, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνάντηση νέων στη Σαμψούντα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, η Τουρκία έχει κάνει επανάσταση στην αμυντική βιομηχανία με UAV, SIHA και Akinci. Στο παρελθόν, ήμασταν σε πολύ διαφορετική θέση, το 20% της αμυντικής μας βιομηχανίας βασίζονταν σε εγχώρια μέσα, αλλά τώρα, από όταν ανέλαβα αυτό το πόστο, το 80% βασίζεται σε δικά μας μέσα, έχουμε φτάσει σε αυτή τη θέση. Τώρα είμαστε αυτάρκεις. Τι να το κάνουμε αν έχουμε ένα F-16, αλλά δεν έχουμε πυρομαχικά; Τώρα όμως φτιάχνουμε εμείς τα πυρομαχικά για το F-16. Το κάνουμε ειδικά για τα SIHA.

Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Αυτή η παραγωγή…, ε τρομάζει τους Έλληνες φυσικά. Λες Ταϊφούν και τώρα ο Έλληνας φοβάται. Λέει ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Ε, θα τη χτυπήσει φυσικά! Αν δεν καθίσεις ήσυχα, αν προσπαθείς να αγοράσεις πράγματα από την Αμερική για τα νησιά, από εδώ κι από εκεί…, ε μια χώρα όπως η Τουρκία μάλλον δεν θα κάτσει να μαζεύει αχλάδια, κάτι πρέπει να κάνει», είπε.

Σχετικά με το νέο όπλο το Κόκκινο Μήλο, ο Ερντογάν είπε ότι «δεν θα πάρει πολύ, υπάρχει περίπτωση να πετάξει μέσα σε ένα μήνα. Θα είναι ένα υπέροχο έργο», δήλωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνελληνοτουρκικές σχέσειςΤουρκίαειδήσεις τώραΕλλάδα