Κόσμος|14.12.2022 10:19

Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες να μην φοβούνται τους Tayfun – Θα χτυπήσουν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Μαρία Ζαχαράκη

«Δεν χρειάζεται να φοβάται ο ελληνικός λαός τον πύραυλο Tayfun που ανέπτυξε η Τουρκία. Εάν η Τουρκία πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους, θα στοχεύσει μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροπορικές βάσεις», αναφέρει σε άρθρο της σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Μιλιέτ», υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία δεν χτυπά ποτέ έναν πολιτικό στόχο, ακόμη και στον πόλεμο ακολουθεί μια γενναία και νόμιμη στρατηγική».

Ο αρθρογράφος Οζάι Σεντίρ καταφέρεται μάλιστα προσωπικά εναντίον του Έλληνα αντιναύαρχου Γιάννη Εγκολφόπουλου και υποστηρίζει ότι αυτοί που πρέπει να φοβούνται πραγματικά τον πύραυλο είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εάν ο Έλληνας αντιναύαρχος, Γιάννης Εγκολφόπουλος, που δεν μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο των Ιμίων, και λέει ότι θα ‘χτυπήσει τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη», έναν πολιτικό στόχο, είναι συμβατό με το δίκαιο του πολέμου ή τη γενναιότητα.Οι άνθρωποι που πρέπει να φοβούνται τον πύραυλο Τυφώνα είναι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας. Αυτό το δίδυμο, που ξόδεψε δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την αεροπορία του, επειδή δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε ξηρά και θάλασσα (την Τουρκία) και που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, είτε βγάζουν selfies μπροστά από τα Rafale που δεν μπορούν να απογειωθούν από τους διαδρόμους που θα χτυπήσει ο Τυφώνας, είτε ψάχνουν για πλατείες σε γειτονικές χώρες για να μην πέσουν στη θάλασσα τα Rafale, αλλά ούτε πλατείες μπορούν να βρουν για να προσγειωθούν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει πολύ ξεκάθαρα: Αν η Αθήνα συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική, αν τοποθετεί όπλα στα νησιά που της δόθηκαν μόνο με τον όρο να είναι άοπλα, η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση βέβαια, ούτε τα SIHA της Τουρκίας, ούτε οι πύραυλοι, ούτε οι κάννες τους θα στοχεύσουν ποτέ πολιτικούς στόχους.Ούτε ένας άνθρωπος που ζει στην Τουρκία δεν θα ήθελε να χτυπηθεί ένας πολιτικός στόχος στην Ελλάδα».

«Ο Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών, που έφερε τις σχέσεις των δύο χωρών σε αυτό το σημείο για να γίνει πρωθυπουργός, μπορεί να το κάνει αν θέλει», υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Μιλιέτ.

«Ο Δένδιας μπορεί να σκέφτεται ότι, αν η Τουρκία πυροβολήσει αμάχους, θα λάβει περισσότερη υποστήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ και θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας. Όποιο σχέδιο κι αν καταστρώσει, η Τουρκία δεν θα πυροβολήσει αμάχους. Δεν είναι λοιπόν ο ελληνικός λαός που πρέπει να φοβάται τον Τυφώνα», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπύραυλοςΤουρκίαΕλλάδαΜιλιέτ